Olavintie 1, sijaintikartta

41/ Olavintie 1, asemakaava

Kaavan perustiedot

Sijainti
Asemakaavan muutos koskee 41. kaupunginosan korttelin 74 tonttia 3 sekä katu- ja puistoaluetta. Suunnittelualue sijaitsee Palokan keskustassa Ritopohjantien lähettyvillä. Alue rajautuu Palokantoriin ja sen viereisiin liiketontteihin, Saharisen- ja Olavintiehen.

Kaavatunnus
tunnus: 41:043

Yhteyshenkilöt
Mari Raekallio, ArkkitehtiJaana Nyman, Suunnitteluavustaja
Sähköpostiosoite muotoutuu periaatteella etunimi.sukunimi@jkl.fi (ei ääkkösiä)

Hyväksyvä taho
Kaupunginvaltuusto

Kaavan vaiheet

Kaavoitusprosessin tärkeät päivämäärät
Vireille tuleminen 30.9.2022;Kaavaluonnos nähtävillä 3.2.-3.3.2023

Kaavan uusin vaihe
Kaavaluonnos pidetään nähtävänä 3.2. – 3.3.2023 Kaupunkirakenteen neuvonnassa, Hannikaisenkatu 17.

Osallisilla on mahdollisuus toimittaa mielipiteensä kirjaamoon, os. PL 193, 40101 Jyväskylä (Vapaudenkatu 32) tai kirjaamo@jyvaskyla.fi, viimeistään 3.3.2023 ennen klo 15.00.

Liity sähköpostilistalle sivun oikeassa laidassa olevasta linkistä. Liittymällä postituslistalle saat sähköpostitse tietoa kaavahankkeen etenemisestä.

Kaavan kuvaus

Kaava-alueen nykytila

Kaavan tavoitteet
Kaavamuutosta on hakenut yksityinen maanomistaja. Perusteluiksi asemakaavan muuttamiselle on esitetty, että nykyinen liikekiinteistö on tullut elinkaarensa päähän ja on toimivuudeltaan haastava.

Kaavamuutoksen tarkoituksena on mahdollistaa suunnittelualueelle Palokan keskustan kehittämissuunnitelman tavoitteiden mukaisesti asuin- ja liikerakentamista, joka ottaa huomioon Palokan keskustan nykytilan ja täydennysrakentamisen mahdollisuudet pidemmälläkin aikajänteellä. Suunnittelussa huomioidaan myös viereisen torin ja puistoalueen kehittämismahdollisuudet, liikkumisympäristön selkeyttäminen ja viihtyisän ja kävelypainotteisen korttelialueen kehittäminen.

 

palaa alueen kaavoihin
palaa valitsemaan alueita

ylös