Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Satamajärjestys 2021


Selvennys: Jyväskylän kaupungin satamajärjestys
Tunniste: Voimaantulo 1.3.2021 alkaen


VIII LUKU - Ajoneuvoliikenne

23 §
Suurin sallittu ajonopeus samoin kuin pysäköiminen satama-alueen eri osissa on osoitettu liikennemerkein.

IX LUKU - Toimenpiteet vahinkojen ja rikkomusten sattuessa

24 §
Jos alus on satama-alueella ajanut karille, joutunut veden varaan tai uponnut, on omistajan tai haltijan poistettava se niin pian kuin mahdollista.

Jos uponnut alus tai muu vedessä oleva esine tuottaa vaaraa tai haittaa liikenteelle, on omistajan tai haltijan varustettava se varoitusmerkein ja nostettava alus mahdollisimman pian. Mikäli näin ei menetellä, satamaviranomainen huolehtii sen merkitsemisestä ja nostamisesta omistajan tai haltijan kustannuksella.

25 §
Jos sataman laituri tai muu laite vahingoittuu satamakäyttäjän toimesta, on siitä viipymättä ilmoitettava satamaviranomaiselle. Satamaviranomainen järjestää vahinkojen arviointitilaisuuden, johon kutsutaan vahingon aiheuttaja tai hänen asiamiehensä.

26 §
Öljyvahinkojen torjumisesta satama-alueella on säädetty erikseen.

27 §
Satamaviranomaisella on oikeus siirtää vastuullisen henkilön kustannuksella alus, vene, tavara, työkone tai ajoneuvo, joka on sijoitettu satama alueelle luvatta, satamajärjestyksen vastaisesti tai liikennettä haittaavalla tavalla.

X LUKU - Erinäiset määräykset

28 §
Soutu-, purjehdus-, moottori- ja muita kilpailuja saa satama-alueella järjestää vain satama- ja ympäristösuojeluviranomaisen luvalla.

Vapaa-ajan viettoon käytettävien veneiden on aina siirryttävä syrjään matkustaja-alusten tieltä eivätkä ne saa häiritä matkustajaliikennettä.

Vapaa-ajan viettoon käytettäviä veneitä ei saa kiinnittää matkustaja-aluksille varattuihin laitureihin tai merimerkkeihin eikä muuallekaan, missä ne voivat häiritä liikennettä.

29 §
Satama-alueelle ei saa rakentaa ilman satamaviranomaisen lupaa laitureita, asettaa siltoja, arkkuja eikä poijuja eikä mitään liikennettä haittaavaa.

Satamassa olevaa alusta ei saa käyttää yksittäisiä öitä lukuun ottamatta yöpymiseen. Vierasvenelaiturissa yöpyminen on sallittu koko oleskelun ajan.

Veneluiskiin ei saa jättää alusta, traileria tms. pitemmäksi aikaa kuin sen lasku tai nosto vaatii.

Haittaa aiheuttava kalastaminen kulkuväylällä, sillalla, satama-altaassa, laiturilla tai muualta niihin verrattavalta paikalta on kielletty.

Uiminen, purjelautailu, flyboard, vesiskootterilla ajo ja muu vastaava vesiurheilu satama-alueilla on kielletty muualla kuin sinne osoitetuilla alueilla.

30 §
Sataman sähköliittymiä ei saa käyttää alusten jäähdyttämiseen tai talviaikana alusta ympäröivän vesialueen sulanapitoon. Jääpeitteitä ohentavien pumppujen käyttö sallitaan vain erikoisluvalla.

Sähkönkulutus ei saa ylittää pääsulakekokoa.

31 §
Joka rikkoo tätä satamajärjestystä ja satamaviranomaisen sen nojalla antamia määräyksiä, menettää paikkansa ja on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingot ja kustannukset.

XI LUKU - Voimaantulo

32 §
Tämä Jyväskylän kaupungin satamajärjestys, jolla kumotaan 22.5.1995 vahvistettu kaupungin satamajärjestys siihen myöhemmin tehtyine muutoksineen ja lisäyksineen, tulee voimaan 1.3.2021.

LIITTEET

Liitteet 1-7, satamakohtaiset maa- ja vesialuerajat kartalla:
https://www3.jkl.fi/hakemisto/kuvat/satamajarjestys/20017_satamajarjestys_kuokkala.jpg
https://www3.jkl.fi/hakemisto/kuvat/satamajarjestys/20017_satamajarjestys_lutakko.jpg
https://www3.jkl.fi/hakemisto/kuvat/satamajarjestys/20017_satamajarjestys_saynatsalo.jpg
https://www3.jkl.fi/hakemisto/kuvat/satamajarjestys/20017_satamajarjestys-talvisailytys_korpilahti.jpg
https://www3.jkl.fi/hakemisto/kuvat/satamajarjestys/20017_talvisailytyspaikat_haapalahti.jpg
https://www3.jkl.fi/hakemisto/kuvat/satamajarjestys/20017_talvisailytyspaikat_harakkasaari.jpg
https://www3.jkl.fi/hakemisto/kuvat/satamajarjestys/20017_talvisailytyspaikat_louhunsalmi.jpg

<< edellinen sivu   

Kunnallinen määräyskokoelma :: S ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje