Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Satamajärjestys 2021


Selvennys: Jyväskylän kaupungin satamajärjestys
Tunniste: Voimaantulo 1.3.2021 alkaen


V LUKU - Sataman turvallisuus

15 §
Jokainen on velvollinen antamaan satamaviranomaiselle ne tiedot, joilla voi olla vaikutusta sataman turvallisuudelle.

Paikkojen kunnossa, rantojen siisteydessä yms. havaituista vioista, puutteista ja epäkohdista tulee ilmoittaa viipymättä Palvelupiste Hannikaiseen.

16 §
Asiaton oleskelu on kielletty aitauksella tai kieltotaululla suljetuksi merkityllä satama-alueella tai sen osassa.

Asiaton oleskelu on kielletty myös sellaisessa pienvenesatama-alueen osassa, joka on aitauksella tai kieltotauluilla merkitty eristetyksi alueeksi. Jos laiturilla on lukittava portti, jokaisen satamapaikan haltijan on huolehdittava siitä, että portti pidetään aina lukittuna.

Satamaviranomaisella, satamaviranomaisen valtuuttamalla henkilöllä tai poliisilla on oikeus määrätä tällaiselta ja muultakin satama-alueelta poistettaviksi siellä asiattomasti oleskelevat henkilöt.

17 §
Satama-alueilla olevia sammutus-, pelastus- sekä ensiapuvälineitä ja –laitteita saa käyttää vain niille tarkoitetussa tehtävässä.

VI LUKU - Tavaran varastointi

18 §
Satama-alueelle ei saa varastoida tavaraa ilman satamaviranomaisen lupaa. Tavaraa ei saa varastoida siten, että se estää liikennettä tai pelastus- tai sammutusvälineiden käyttöä.

VII LUKU - Ympäristömääräyksiä

19 §
Satamaviranomainen myöntää kaupalliseen toimintaan satamapaikan vain sillä edellytyksellä, että alusten jätevedet käsitellään em. lakien mukaisesti. Aluksessa on oltava jätevettä (myös harmaata) varten säiliö, joka tyhjennetään sataman septijärjestelmään.

Aluksen päällikkö on velvollinen huolehtimaan siitä, että aluksesta ei vuoda tai että sieltä ei heitetä tai pumpata satama-alueen veteen tai ympäristöön öljyä eikä muita pilaavia aineita tai jätteitä. Hänen on huolehdittava myös siitä, että aluksessa syntyvät jätteet toimitetaan Jyväskylän kaupungin järjestämiin jätesäiliöihin asianmukaisesti lajiteltuina ja niin, että erityisjätteet voidaan hävittää jätelain ja sen nojalla annettujen säännösten vaatimalla tavalla. Aluksesta ei myöskään saa päästää höyryä, nokea tms., josta on vaaraa tai haittaa muille sataman käyttäjille tai sataman laitteille. Käymäläjätteitä ei saa mistään aluksesta pumpata satama-alueelle.

20 §
Satama-alueella kunnostustöitä saa suorittaa ainoastaan omalla paikalla, eikä tarvikkeita saa säilyttää laiturilla tai muualla satama-alueella. Sellaisia alusten korjaus- ja kunnostustöitä, joista saattaa aiheutua likaisuutta, mataloitumista, tulenvaaraa tai tarpeetonta melua, saadaan suorittaa vain satamaviranomaisen luvalla ja erikseen osoitettavassa paikassa. Jos työstä aiheutuu haittaa sataman toiminnalle, on se satamaviranomaisen vaatimuksesta keskeytettävä. Roskat ja jätteet on työn teettäjän toimesta vietävä satamaviranomaisen osoittamiin paikkoihin ja työn likaamat paikat puhdistettava.

21 §
Aluksen päällikön on välittömästi ilmoitettava satamaviranomaiselle veteen pudonneesta tavarasta ja veteen tai muualle satama-alueelle päässeestä öljystä, kemikaaleista tai muista saastuttavista aineista ja ryhdyttävä toimenpiteisiin niiden poistamiseksi.

Kaikenlainen roskaaminen satama-alueella on rangaistuksen uhalla kielletty.

22 §
Satamassa toimivien tahojen on huomioitava kulloinkin voimassa olevat ympäristönsuojelumääräykset ja sopeutettava toimintansa niiden määräyksiin ja niiden perusteella annettuihin erillismääräyksiin.

Muilla kuin kaupalliseen käyttöön tarkoitetuilla paikoilla on äänentoistolaitteiden käyttö kiellettyä kello 22-07. Kaupalliseen toimintaan tarkoitetuilla paikoilla äänentoistolaitteiden häiritsevä käyttö on kielletty 22-07.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: S ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje