Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Hulevesitaksa 2018


Selvennys: Jyväskylän kaupungin hulevesimaksun määräytymisen perusteet
Tunniste: 2018



Vesihuoltolain mukaisen vapautuksen hulevesiviemäriverkostoon liittymisestä saaneet kiinteistöt

Hulevesiviemäriverkostojen ollessa Jyväskylän Energia Oy:n huolehtimisvastuulla, kiinteistöt ovat voineet hakea vesihuoltolain mukaista vapautusta kiinteistön hulevesiviemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselta. Vapautus vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriverkostoon liittymisestä on tarkoittanut myös vapautusta vesihuoltolaitoksen huleveden viemäröinnistä perimistä maksuista.

Kunnan hulevesimaksua peritään kiinteistöiltä, joita kunnan hulevesijärjestelmä palvelee. Siten maksun periminen ei edellytä fyysistä liitosta hulevesiviemäriverkostoon. Siten myös hulevesiviemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta aikanaan joko toistaiseksi tai määräajaksi vapautetut kiinteistöt tulevat kunnan hulevesimaksun piiriin kuuluessaan kunnan hulevesijärjestelmän vaikutusalueelle.

Kiinteistöt, jotka tarvitsevat useamman kuin yhden rajakohdan

Jyväskylän Energia Oy:n hulevesiviemäriverkostoon liittyneelle kiinteistölle on lähtökohtaisesti osoitettu vesihuoltolain mukaisesti yksi liittämiskohta. Joillekin kiinteistöille on kuitenkin osoitettu useampia liittämiskohtia tapauskohtaisesti. Useista liittämiskohdista on aiheutunut vesihuoltolaitokselle enemmän kustannuksia kuin vain yhdestä liittämiskohdasta. Tämä on voitu ottaa huomioon Jyväskylän Energia Oy:n hinnastossa.

Hulevesiviemäriverkostojen siirtyessä osaksi kunnan hulevesijärjestelmää kiinteistöille ei enää osoiteta vesihuoltolain mukaista liittämiskohtaa vaan maankäyttö- ja rakennuslain mukainen rajakohta. MRL:n mukaan rajakohtia voi olla useita. Kunnan hulevesijärjestelmään liittymisestä ei voida periä muita maksuja kuin vuosittaista hulevesimaksua. Siten kiinteistön hulevesimaksua ei voi korottaa sen perusteella, että kiinteistö tarvitsee useamman kuin yhden rajakohdan.


2 § Maksuvelvollinen

Kiinteistön hulevesimaksusta vastaa kiinteistön omistaja tai haltija.


3 § Hulevesimaksun määräytymisen perusteet

Yksittäisen kiinteistön hulevesimaksu lasketaan seuraavalla kaavalla:
Hulevesimaksu = X × K × V
jossa X on hulevesimaksun yksikköhinta, €/v
K on kerroin, jolla otetaan huomioon kiinteistötyyppi ja kiinteistön pinta-ala asemakaava-alueella
V vähennyskerroin

Kiinteistön hulevesimaksu määrätään alla olevien kohtien 3.1, 3.2 ja 3.3 mukaisesti seuraavasti:

3.1 § Hulevesimaksun yksikköhinta X

Hulevesimaksun yksikköhinta on 50 euroa.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje