Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Hulevesitaksa 2018


Selvennys: Jyväskylän kaupungin hulevesimaksun määräytymisen perusteet
Tunniste: 2018


Valtion väyläkiinteistöjen eli tie- ja ratakiinteistöjen hulevesien hallinnasta huolehtii valtio omien järjestelmiensä avulla. Valtion hulevesijärjestelmät yhtyvät usein kunnan hulevesijärjestelmiin ja siten kunnan hulevesijärjestelmä palvelee myös valtion väyläkiinteistöjen hulevesien hallintaa.

Sekaviemäröidyt kiinteistöt

Asemakaava-alueella on noin 100 kiinteistöä, jotka johtavat hulevetensä Jyväskylän Energia Oy:n jätevesiviemäriverkostoon. Nämä kiinteistöt maksavat hulevesien johtamisesta korotettua jätevesimaksua. Kiinteistöt hyödyntävät vain osin kunnan hulevesijärjestelmää.

Jätevesiviemäriin (sekaviemäriin) hulevetensä johtavien kiinteistöjen hulevesimaksua on perusteltua alentaa, mikäli niillä ei ole todellista mahdollisuutta johtaa hulevesiään muualle kuin jätevesiviemäriverkostoon. Kiinteistöjä ei ole perusteltua kuitenkaan kokonaan vapauttaa hulevesimaksusta, sillä osa kiinteistöjen hulevesistä johtuu kunnan hulevesijärjestelmään.

Kiinteistöt, joiden alueelle kaupungin hulevesijärjestelmä johtaa hulevettä

Mikäli kaupungin hulevesijärjestelmän oja tai putki purkaa hulevettä kiinteistön alueelle, jolla ei ole tähän tarkoitettua rasitetta (kaavarasite tai sopimusperusteinen) olemassa ja jos hulevesien johtaminen kyseisen kiinteistön kautta on välttämätöntä kunnan hulevesijärjestelmän toimivuudelle, on kyseinen kiinteistö oikeutettu vähennykseen hulevesimaksusta viranomaisen harkinnan perusteella.

Muita kiinteistön hulevesimaksun suuruuteen vaikuttavia tekijöitä:

Uuden hulevesiliittymän Jyväskylän Energia Oy:ltä hankkineiden hyvittäminen

Maankäyttö- ja rakennuslain sekä vesihuoltolain muutokset (681/2014 ja 682/2014) tulivat voimaan 1.9.2014. Jyväskylän Energia Oy otti huleveden liittymämaksun hinnoittelussa käyttöön vuokraliittymän 17.1.2017 kun kaupunkirakennelautakunta päätti osaltaan hulevesien hallinnasta ja rahoittamisesta (KARLTK 17.1.2017/3). Tällä perusteella ne asuinkiinteistöt, jotka ovat tehneet Jyväskylä Energia Oy:n kanssa sopimuksen hulevesiliittymästä aikavälillä 1.9.2014–17.1.2017 saavat vapautuksen (vähennyskerroin on 0) hulevesimaksun maksamisesta vuosiksi 2018 - 2019. Vapautuksen saamiseksi asuinkiinteistöjen omistajan/haltijan tulee hakea vapautusta kaupungilta ja osoitettava, että hulevesisopimus on tehty em. ajankohtana.

Valtion väyläkiinteistöt

Valtion väyläkiinteistöt toimivat osana hulevesien johtamisen kokonaisuutta, ja niille saattaa yksittäisten kiinteistöjen olla pakko ns. välillisesti johtaa hulevetensä, josta ne jälleen tulevat kaupungin hulevesijärjestelmään. Näin ollen valtion väyläkiinteistöt ovat osa huleveden hallinnan kokonaisuutta mistä syystä näiltä kiinteistöiltä ei peritä hulevesimaksua.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje