Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän kaupungin sisäisen pankin ohjeet (2017)


Selvennys: 9/2017


2.5 Vakuustalletukset

Jyväskylän kaupunki voi sopimusosapuolena edellyttää vakuuden asettamista sitoumusten toteutumiselle. Vakuus on tyypillisesti määräaikainen ja yleensä rahamääräinen, esimerkiksi pankkitalletus.

Konserniohjeen mukaan konsernin sisäisissä urakkasopimuksissa tytäryhteisöiltä edellytetään pääsääntöisesti vastaavaa vakuudenantoa kuin ulkoisilta tarjoajilta. Tällaisissa tilanteissa konserniyhteisöjen tulee asettaa vakuus pääsääntöisesti rahamääräisenä vakuustalletuksena konsernin sisäiseen pankkiin. Myös konserniin kuulumattomat yhteisöt voivat tehdä vakuustalletuksen sisäiseen pankkiin.

Toimintaohje vakuustalletuksen tekemiseksi:

1. Talletuksen tekijä tekee solmitun sopimuksen tai tehdyn päätöksen mukaisesti talletuksen konsernin sisäiseen pankkiin. Sopimuksessa tai päätöksessä mainittu Jyväskylän kaupungin toimintayksikkö (palvelualue, liikelaitos, tulosyksikkö, yhtiö tms.) määritetään vakuuden haltijaksi.
2. Talletuksen tekijä tallettaa sopimuksen mukaisen vakuussumman sisäiseen pankkiin kaupungin tilille. Jyväskylän kaupungin konsernitiliin kuuluvien välillä voidaan tämä rahasiirto tehdä sisäisenä konsernisiirtona.
3. Talouskeskuksen rahoitustiimi tekee talletussopimuksen kolmena kappaleena, jotka lähetetään talletuksen tekijälle ja vakuuden haltijalle ja joista yksi jää sisäiselle pankille.
4. Sisäinen pankki vapauttaa vakuudeksi asetetut talletusvarat siinä vaiheessa, kun vakuuden haltija ilmoittaa sisäiselle pankille kirjallisesti (esim. sähköpostilla), että vakuussitoumukseen ei enää kohdistu vaateita.
5. Sisäiselle pankille ilmoitetaan kirjallisesti vakuudeksi asetettujen talletusvarojen vapauttamisesta osittain tai kokonaan myös siinä tilanteessa, että talletuksen tekijä joutuu suorittamaan takuumaksun vakuuden haltijalle.
6. Tuhanteen euroon saakka vakuustalletukset ovat korottomia, yli 1 000 euron vakuustalletuksista maksetaan konsernitilin hyvityskorkoa.



<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje