Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän kaupungin sisäisen pankin ohjeet (2017)


Selvennys: 9/2017


2.2.1 Määräaikaisille talletuksille maksettava korko

Purettavissa oleville talletuksille maksetaan korkoa edellisen kuukauden Euribor 1 kk-keskiarvo lisättynä 0,10 prosenttiyksiköllä (10 korkopistettä). Purkamattomien talletusten viitekorko on Euribor-korko (sama juoksuaika kuin tehtävällä talletuksella), johon lisätään 0,15 prosenttiyksikköä (15 korkopistettä).

Talletuksesta, jota ei voi purkaa kesken juoksuajan, ilmoitetaan sisäiseen pankkiin kaksi (2) pankkipäivää ennen talletuksen haluttua alkamispäivää. Myös korko määräytyy kaksi (2) päivää ennen arvopäivää (spot). Korko on voimassa koko talletuksen juoksuajan.

2.2.2 Määräaikaisen talletuksen irtisanominen

Talletuksen tekijä voi irtisanoa purettavissa olevan määräaikaisen talletuksen noudattamalla irtisanomisaikaa. Irtisanomisaika on 100.000 euron tai sitä pienemmissä talletuksissa kaksi (2) pankkipäivää ja 100.000 euroa ylittävissä talletuksissa viisi (5) pankkipäivää.
2.2.3 Purkamattoman talletuksen purkamisesta aiheutuva koron muutos

Siinä tapauksessa, että purkamattomaksi tehty talletus joudutaan purkamaan kesken talletusajan, muutetaan korko purettavissa olevan talletuksen mukaiseksi takautuvasti koko talletuksen ajalta.
2.2.4 Talletuksen jatkumisesta ilmoittaminen

Sisäisen pankin jäsenen on ilmoitettava talletussopimuksen jatkumisesta välittömästi asian vahvistuttua, kuitenkin viimeistään kaksi (2) arkipäivää ennen eräpäivää kello 10.00 mennessä. Mikäli sopimuksen jatkumisesta ei ilmoiteta määräaikaan mennessä, tulkitaan sopimus päättyväksi eräpäivänä. Jos sopimuksen jatkumisesta ei ole ilmoitettu ja uusi sopimus halutaan tehdä vanhan sopimuksen eräpäivänä, vähennetään uudelle sopimukselle kertyvistä korkopäivistä yksi (1) päivä.

2.3 Koronlaskutapa

Jäsentilille maksettava korko päivittyy verkkopankissa viitekoron muuttuessa ja purettavissa olevan määräaikaistalletuksen korko päivitetään kuukausittain. Korko lasketaan kaikissa tapauksissa yleisen rahamarkkinakäytännön (todelliset päivät/360) mukaisesti.

Sisäisen pankin jäsenien, jotka eivät ole mukana konsernitilissä, tekemille sisäisen pankin alle kolmen kuukauden talletuksille maksetaan korkona edellisen kuukauden Euribor 1kk–keskiarvoa.

2.4 Koronmaksu

Konsernitilin jäsentileille korko maksetaan kuukausittain viimeistään neljäntenä (4.) pankkipäivänä korkokauden päättymisestä. Määräaikaisille talletuksille korko maksetaan talletuksen eräpäivänä.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje