Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän kaupungin hankintaohjeet (2017)


Selvennys: 10/2017


Kilpailutetut hankintasopimukset ja tilaaminen
Yhteishankintoja koskevat hankintasopimukset löytyvät intrasta.

Yhteishankinnoilla tarkoitetaan hankintasopimuksia, joita käyttävät useammat kuin yksi toimiala tai liikelaitos.

Lisäksi sivuilta löytyvät myös tilausjärjestelmästä tilattavat tuotteet sekä KL - Kuntahankinnat Oy:n kilpailuttamat Jyväskylää sitovat hankintasopimukset. Toimialojen ja liikelaitosten omat hankintasopimukset löytyvät kunkin toimialan ja liikelaitoksen omista järjestelmistä tai arkistosta.

Kaikki Jyväskylän kaupungin työntekijät ovat velvoitettuja noudattamaan edellä mainittuja yhteishankintasopimuksia. Yhteishankintasopimuksissa yksilöidyt tavarat ja palvelut tila-taan ainoastaan ko. hankintasopimuksessa mainitulta sopimustoimittajalta. Tilaustoimintoja seurataan ja ohitilauksiin tullaan aina puuttumaan. Tavaroita ja palveluja voivat tilata ainoastaan sellaiset henkilöt, joille on määritelty siihen oikeus. Tilaajat on määritelty toimiala- ja liikelaitoskohtaisesti. Ennen tilauksen tekemistä työntekijän tulee varmistaa oikeutensa esimieheltään tai henkilöltä, joka tilaukseen kohdistuvan laskun tulee hyväksymään.
Tietoa tilaamisesta löydät intrasta.

Sähköinen kilpailuttamisjärjestelmä
Kaikki Jyväskylän kaupungin kansallisen ja EU-kynnysarvon ylittävät hankinnat tehdään sähköisesti Cloudia-kilpailutusjärjestelmässä.

Asiakirjojen säilyttäminen ja julkisuus
Hankintalain 170 §:ssä todetaan, että hankintayksikön on säilytettävä vähintään hankintasopimuksen keston ajan jäljennökset kaikista tehdyistä hankintasopimuksista, joiden arvo on vähintään 1 000 000 euroa tavarahankintasopimuksissa tai palveluhankintasopimuksissa sekä 10 000 000 euroa rakennusurakkasopimuksissa. Myös arkistolaissa on säädetty asiakirjojen säilyttämisestä. Jyväskylän kaupungin arkistonmuodostussuunnitelmasta löytyy myös aiheesta ohjeita.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje