Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän kaupungin hankintaohjeet (2017)


Selvennys: 10/2017


Valvontaviranomainen
Kilpailu- ja kuluttajaviranomainen (KKV) valvoo hankintalain noudattamista. Jokainen, joka katsoo, että hankintayksikkö on menetellyt hankintalain vastaisesti, voi tehdä KKV:lle toimenpidepyynnön hallintokanteluna hallintolain mukaisesti. KKV voi ottaa asian tutkittavakseen myös omasta aloitteestaan.

KKV voi kieltää päätöksellään hankintayksikköä panemasta hankintapäätöstä täytäntöön kokonaan tai osittain, jos se katsoo hankintayksikön tehneen suorahankinnan ilman hankintalain mukaista perustetta. Jos hankintayksikkö antaa kirjallisen sitoumuksen olla panematta päätöstä täytäntöön, KKV voi päättää asian selvittämisen.

KKV voi myös esittää markkinaoikeudelle seuraamusten määräämistä, kun hankintayksikkö on tehnyt EU-kynnysarvot ylittävän hankinnan tai SOTE- ja muiden erityispalveluiden hankinnan tai käyttöoikeussopimuksen suorahankintana ilman hankintalain mukaista perustetta ja jos asiassa on jo tehty hankintasopimus.

KKV voi puuttua hankintayksikön toimintaan myös antamalla hallinnollisia ohjeita, jos hankintayksikkö jättää muulla tavalla noudattamatta hankintalakia.

1.13. Muuta tietoa

Kilpailuttamispalvelut
Jyväskylän kaupungin kilpailuttamispalvelut toimii asiantuntijayksikkönä konsernihallinnossa ja on mahdollisuuksien mukaan toimialojen ja liikelaitosten tukena hankintaprosesseissa. Kilpailuttamispalvelut vastaa kaupungin yhteishankinnoista ja neuvoo niitä koskevissa asioissa.

Kilpailuttamispalveluiden nettisivuilta löydät tietoa hankinta-asioista, esim. kilpailuttamiskalenterin ja hankintafoorumin kokousmuistiot.

Kilpailuttamispalveluiden nettisivut: http://www.jyvaskyla.fi/hankinnat

Edellä mainitun lisäksi informaatiota hankinnoista, esim. hankintasopimuksista ja tilaamisesta löydät intrasta.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje