Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Keski-Suomen pelastuslaitoksen toimintasääntö (2015)


Tunniste: 2015



3 § Pelastusjohtajan tehtävät ja toimivalta


Pelastusjohtajan tehtävistä ja toimivallasta on määräykset pelastuslaitoksen johto­ säännössä. Pelastusjohtaja kutsuu asiantuntijat johtokunnan kokoukseen.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen johtosäännön mukaisesti pelastusjohtaja päättää liikelaitoksen henkilökunnan valinnasta ja sijoittumisesta tulosyksiköihin. Lisäksi pe­ lastusjohtaja päättää henkilökunnan palkka- ja muista palvelusuhteeseen ja työehtoihin liittyvistä asioista virka- ja työehtosopimusten mukaisesti. Viranhaltijan ja työntekijän irtisanoo ja myöntää eron sama viranhaltija (tai johtokunta), jonka tehtävänä on viranhaltijan ja työntekijän ottaminen.

Johtosäännön mukaan pelastusjohtajalla on oikeus siirtää ratkaisuvaltaa alaiselleen viran- ja toimenhaltijalle. Pelastusjohtajan sijaisena toimii lomien yms. aikana osastopäälliköt ja tarvittaessa päivystävä päällikkö P2.

Pelastusjohtaja valitsee laitoksen osastopäälliköt ja muun päällystön (ml. ensihoito­mestarit, ruiskumestarit, toimistopäällikkö). Pelastusjohtaja päättää osastopäälliköiden sijaisuuksista. Hallinto- ja talouspäällikkö valitsee pelastuslaitoksen toimistosihteerit ja heidän sijaisensa.

Komentotoimiston palopäällikkö valitsee 24/7 paloasemien alipäällystön ja miehistön ao. toiminta-alueen palopäällikköä kuultuaan. Päätoimisen 24/7 paloasemien operatiiviseen toimintaan osallistuvan päällystön, alipäällystön ja miehistön sijaisuuksista
ja sijaisista päättää komentotoimiston palopäällikkö. Muun päätoimisen henkilöstön
ja heidän sijaisensa toiminta-alueelle valitsee toiminta-alueen palopäällikkö komento­ toimiston palopäällikköä kuultuaan. Paloasemaryhmävastaava valitsee paloasemiensa vapaaehtoishenkilöstön (sivutoiminen ja VPK-henkilöstö). Toiminta-alueen palopäällikkö päättää alueensa aluepalomestareiden, paloinsinöörien ja muun päällystön ja alipäällystön sijaisuuksista.

Ensihoitopäällikkö valitsee ensihoitoesimiehet ja heidän sijaisensa sekä ensihoitajat Ensihoitajien sijaisista päättää ensihoitomestari.

Yllä mainituista henkilöstöasioista on päätöksen tekevä viran- tai toimenhaltija velvollinen pitämään päätöspöytäkirjaa, joka on päätöksen jälkeen välittömästi toimitettava toimistopäällikölle. Pelastustoimen osalta päätöspöytäkirja lähetetään myös komentotoimiston palopäällikölle ja ensihoitajien osalta ensihoitopäällikölle. Sivutoimisen ja vapaaehtoisen henkilöstön osalta päätöksen tekevä viranhaltija on velvollinen pitämään päätöspöytäkirjaa ja toimittamaan se ao. toiminta-alueen palopäällikölle.




4§ Osastopäälliköiden tehtävät ja toimivalta

Osastopäälliköitä ovat riskienhallintapäällikkö, pelastuspäällikkö, ensihoitopäällikkö ja hallinto- ja talouspäällikkö.

Osastopäälliköiden tehtävänä on pelastusjohtajan apuna vastata pelastuslaitoksen toiminnan johtamisesta, laadusta ja kehittämisestä.

Osastopäälliköt vastaavat osaltaan vastuualueensa toimintasuunnitelmien, talousarvioiden, käyttösuunnitelmien ja toimintakertomusten sekä palvelutasopäätösten laadinnasta ja toteuttamisesta.

Pelastusjohtaja päättää tehtäväkuvauksissa osastopäälliköiden yksityiskohtaisemmasta päätösvallasta.

Osastopäälliköt vastaavat oman toimialueensa tiedottamisesta pelastuslaitoksen ohjeiden mukaisesti.

Osastopäälliköt toimivat kiinteässä yhteistyössä toiminta-alueiden kanssa .

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje