Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintasääntö (2012)


Tunniste: 2012


5 § Viranhaltijoiden toimivalta muissa asioissa

Kansanterveyslaissa ja tartuntatautilaissa tarkoitettuna vastaavana lääkärinä toimii terveydenhuollon palvelujen vastuualueen vastuualuejohtaja, hänen poissa tai esteellisenä ollessaan avosairaanhoidon palveluyksikön johtaja. Jos molemmat ovat poissa tai esteellisiä, vastaavana lääkärinä toimii avosairaanhoidon palveluyksikön johtajan sijainen. Vastaava lääkäri on terveydenhuollon valmiuspäällikkö.

Sosiaalihuoltolaissa tarkoitettuna johtavana viranhaltijana toimii sosiaali- ja perhepalveluiden vastuualuejohtaja, hänen poissa tai esteellisenä ollessaan hänen sijaisensa.

Sosiaalihuollon valmiuspäällikkönä toimii palvelualueen henkilöstöjohtaja.

Lastensuojelulain 13 § 2. momentin mukaisesta lapsen kiireellisestä sijoittamisesta ja yhteydenpidon rajoittamisesta kiireellisessä tilanteessa päättää lastensuojelun johtava sosiaalityöntekijä, lastensuojelun avohuollon työntekijä tai sosiaalipäivystyksen sosiaalityöntekijä. Päätöstä ei voi tehdä lapsen asioista vastaava sosiaalityöntekijä.

Apulaiskaupunginjohtaja päättää palveluyksiköiden ja toimintayksiköiden nimikkeistä.

Yksityisten sosiaalipalvelujen valvontaviranomaisena toimii asianomainen palveluyksikön johtaja. Yksityisen terveydenhuollon palveluntuottajien tilat ja laitteet tarkastaa vastaava lääkäri, suun terveydenhuollossa palveluyksikön johtaja.

Vastuualuejohtaja toimii vastuualueensa henkilörekisterien vastuuhenkilönä.

Apulaiskaupunginjohtaja tai henkilöstöjohtaja päättää koko palvelualuetta sekä kahta tai useampaa vastuualuetta koskevien asiakirjojen antamisesta. Vastuualuejohtaja päättää vastuualuettaan koskevien asiakirjojen antamisesta.

Apulaiskaupunginjohtaja päättää toimivallan antamisesta viranhaltijalle palvelu¬alueeseen kuuluvissa erityislainsäädännön mukaisissa asioissa.

Apulaiskaupunginjohtaja päättää ne asiat, jotka eivät kuulu lautakunnan toimivaltaan ja joiden toimivaltaa ei ole tässä säännössä määrätty. Jos syntyy epätietoisuutta siitä, kenen vastuulle tehtävä kuuluu, apulaiskaupunginjohtaja päättää, kenen tehtäväksi se annetaan.


6 § Esittely- ja läsnäolo-oikeus lautakunnan ja jaostojen kokouksissa

Perusturvalautakunnan kokouksissa asiat esittelee apulaiskaupunginjohtaja, hänen ollessaan poissa tai esteellinen esittelijänä toimii hänen sijaisensa. Mikäli molemmat edellä mainitut ovat poissa tai esteellisiä, esittelijänä toimii lautakunnan määräämä vastuualuejohtaja.

Perusturvalautakunnan sihteerinä toimii hallintopäällikkö. Hänen poissa tai esteellisenä ollessaan lautakunta nimeää sihteerin.

Perusturvalautakunnassa on hallinto- ja johtosäännössä määrättyjen henkilöiden lisäksi läsnäolo- ja puheoikeus sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstöjohtajalla, vastuualuejohtajilla, hallintopäälliköllä, talouspäälliköllä, viestintäpäälliköllä ja sosiaali- ja terveyspalveluissa toimivalla lakimiehellä. Salaisissa asioissa läsnäolo-oikeutta ei ole kaupunginhallituksen edustajalla eikä viestintäpäälliköllä.

Terveydenhuollon jaoston kokouksissa asiat esittelee terveydenhuollon palvelujen vastuualuejohtaja. Hänen poissa tai esteellisenä ollessaan esittelijänä toimii hänen sijaisensa. Mikäli molemmat edellä mainitut ovat poissa tai esteellisiä, esittelijänä toimii jaoston määräämä palveluyksikön johtaja.

Terveydenhuollon jaostossa on hallinto- ja johtosäännössä määrättyjen henkilöiden lisäksi läsnäolo- ja puheoikeus yhteistoiminta-alueen kuntien kunnanjohtajilla tai heidän määräämillään kunnan edustajilla, terveydenhuollon palveluiden vastuualueen apulaisjohtajalla sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstöjohtajalla, hallintopäälliköllä, talouspäälliköllä, viestintäpäälliköllä ja sosiaali- ja terveyspalveluissa toimivalla lakimiehellä.

Työllisyysjaoston kokouksissa asiat esittelee henkilöstöjohtaja. Hänen ollessaan poissa tai esteellinen esittelijänä toimii hänen sijaisensa. Mikäli molemmat edellä mainitut ovat poissa tai esteellisiä, esittelijänä toimii jaoston määräämä viranhaltija.

Vastuualuejohtajan tehtävänä on huolehtia vastuualueeseensa kuuluvien asioiden valmistelusta palvelualueen toimielimille.


7 § Otto-oikeuden käyttäminen

Lautakunta ei käytä otto-oikeuttaan seuraaviin päätöksiin:
- henkilöstöä koskevat päätökset lukuun ottamatta valintaa vakinaiseen virka- tai työsuhteeseen
- hankintalain mukaisiin hankintoihin, joiden kokonaisarvo on alle 100 000 euroa
- alle 2 000 euron vahingonkorvaukset
- hallinnolliset päätökset, joilla ei ole taloudellisia vaikutuksia.


8 § Asiakirjojen allekirjoittaminen ja selvitysten antaminen

Apulaiskaupunginjohtaja tai henkilöstöjohtaja allekirjoittaa koko palvelualuetta sekä kahta tai useampaa vastuualuetta koskevat sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat.

Vastuualuejohtaja allekirjoittaa
- lautakunnan päätökseen perusteella tehtävät sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat
- vastuualuetta sekä kahta tai useampaa palveluyksikköä koskevat sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat.

Henkilöstöpäällikkö allekirjoittaa oppilaitosten kanssa laadittavat opetussopimukset.

Päätökset ja sopimukset, jotka henkilö tekee hänelle annetun päätösvallan nojalla, allekirjoittaa asianomainen päätöksentekijä.

Vastaukset viranhaltijoille osoitettuihin kanteluihin ja selvityspyyntöihin antaa apulaiskaupunginjohtaja, vastuualuejohtaja tai palveluyksikön johtaja.

Asianomainen palveluyksikön johtaja antaa tuomioistuimille ja hallintoviranomaisille selvitykset yksilöhuoltojaoston päätöksistä tehtyihin valituksiin.


9 § Muistutukset

Vastuualuejohtajaa koskevaan muistutukseen antaa vastineen apulaiskaupunginjohtaja. Palveluyksikön johtajaa, terveydenhuollon palvelujen vastuualueen apulaisjohtajaa ja hoitotyönjohtajaa koskevaan muistutukseen antaa vastineen vastuualuejohtaja. Muihin muistutuksiin antaa vastineen palveluyksikön johtaja tai hoitotyönjohtaja alaisensa henkilöstön osalta.


10 § Otteiden oikeaksi todistaminen

Perusturvalautakunnan, terveydenhuollon jaoston, ympäristöterveysjaoston, työllisyysjaoston ja yksilöhuoltojaoston pöytäkirjanotteet todistaa oikeaksi puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä tai hallintosihteeri.

Muun pöytäkirjanotteen todistaa oikeaksi päätöksentekijä, pöytäkirjanpitäjä, apulaiskaupunginjohtaja, vastuualuejohtaja, palveluyksikön johtaja, hallintopäällikkö, talouspäällikkö, hallintosihteeri, henkilöstösihteeri tai arkistosihteeri.


11 § Voimaantulo

Tämä toimintasääntö tulee voimaan 1.1.2012.

<< edellinen sivu   

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje