Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän kaupungin hankintaohjeet (2017)


Selvennys: 10/2017


2. EU-HANKINNAT

EU-hankinnoista säädetään hankintalain osassa II. Tämän lisäksi EU-hankintoihin sovelletaan myös hankintalain osissa I ja IV olevia säädöksiä.

EU-kynnysarvot
EU-kynnysarvot perustuvat Maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevassa sopimuksessa sovittuihin kynnysarvoihin. Euroopan yhteisöjen komissio vahvistaa kahden vuoden välein erityisnosto-oikeuksien euromääräiset arvot erityisnosto-oikeuksien ja euron keskimääräisen kahden vuoden vaihtokurssin perusteella.

Voimassa olevat EU-kynnysarvot ovat vahvistettu EU-hankintadirektiiveissä 2014/23-25/EU. EU-kynnysarvot ovat olleet voimassa 1.1.2016 lukien.

Kulloinkin voimassa olevat kynnysarvot voit tarkistaa osoitteesta: https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/docs/kynnysarvot/

EU-kynnysarvot (hankintalaki 26 §):

Hankinnan laji / Euroa vähintään
Tavarat, palvelut ja suunnittelukilpailut / 209 000
Rakennusurakat / 5 225 000

Kynnysarvot lasketaan aina ilman arvonlisäveroa.

Markkinakartoitus ja -vuoropuhelu
EU-hankinnoissa tulee erityisesti huomioida ”Hankintojen linjauksissa” mainittu markkinakartoituksen ja –vuoropuhelun käyminen ennen tarjouspyynnön julkaisemista. Vuoropuhelu voidaan käydä kirjallisesti tai tapaamisten muodossa. Vuoropuhelussa voidaan keskustella ketään osapuolta sitomattomasti hankinnan toteuttamisen vaihtoehdoista, mahdollisista uusista ratkaisuista ja jo tarjolla olevista tuotteista ja palveluista sekä esimerkiksi hankintaan liittyvistä sopimusehdoista.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje