Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän kaupungin konserniohje


Selvennys: 2007

6. Ulkoinen ja sisäinen tarkastus

Kaupunginvaltuuston asettama tarkastuslautakunta huolehti kaupungin ja sen tytäryhteisöjen tarkastuksen yhteensovittamisesta. Tarkastuslautakunta arvioi valtuuston kaupungille ja kaupunkikonsernille asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutusta.

Tilintarkastus tarkastaa kaupungin tilinpäätöksen ja siihen kuuluvan konsernitilinpäätöksen.

Kaupungin sisäisellä tarkastuksella on oikeus tarkastaa tytäryhteisön toimintaa tarvittavassa laajuudessa. Yhteisö antaa tarpeelliset tiedot ja avustaa niiden saannissa.


7. Tukipalvelut

Tavoitteena on, että kaupunkikonsernissa hyödynnetään erilaisten tukipalvelujen hankinta- ja volyymiedut sekä ammatti- ja erityisosaaminen.

Tilat
Tilapalvelu-liikelaitos koordinoi kaupungin tilojen käyttöä. Toimintayksiköt sijoittuvat ensisijaisesti kaupungin omistamiin tiloihin. Ulkoisten tilojen vuokraamiseen on oltava konsernijohdon suostumus. Konsernissa käytetään yhtenäisiä kiinteistönvuokrausperusteita.

Hankinnat
Tytäryhteisöjen hankinnat kuuluvat pääasiallisesti julkisista hankinnoista annetun lain piiriin. Kaupungin hankintavastuullisten kanssa neuvotellaan tarkoituksenmukaisesta yhteistyöstä taloudellisten hyötyjen aikaansaamiseksi. Tytäryhteisöt noudattavat kaupungin hankintaperiaatteita.

Tietojärjestelmät
Kaupunkikonsernin yksiköt käyttävät samoja tietojärjestelmiä sekä noudattavat yhteisiä tietohallinnon strategioita ja toimintaohjeita, mikäli siihen ei ole toiminnallisia tai taloudellisia esteitä.

Tytäryhteisöjen tietojärjestelmien hankinnat käsitellään etukäteen kaupungin ICT-johtoryhmässä.


<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje