Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Hallintosääntö 2023


11 § Elinkeino- ja työllisyysjaoston tehtävät ja toimivalta

Kaupunginhallituksen alaisuudessa toimii 7-jäseninen elinkeino- ja työllisyysjaosto. Elinkeino- ja työllisyysjaoston jäsenistä 3 ja varajäsenistä 3 on kaupunginhallituksen jäseniä tai varajäseniä ja jäsenistä 4 ja varajäsenistä 4 on valtuutettuja tai varavaltuutettuja. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Kaupunginhallitus valitsee jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan, joiden tulee olla kaupunginhallituksen jäseniä. Esittelijänä toimii elinkeino- ja työllisyyspalveluiden toimialajohtaja.

Elinkeino- ja työllisyysjaosto vastaa tehtäväalueensa toiminnasta, taloudesta, sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta. Elinkeino- ja työllisyysjaosto asettaa tavoitteita ja seuraa toiminnan tuloksia ja vaikuttavuutta sekä ohjaa ja valvoo tehtäväalueensa suunnittelua ja toteutusta. Elinkeino- ja työllisyysjaoston tehtävänä on varata asukkaille ja käyttäjille mahdollisuus osallistua palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen. Elinkeino- ja työllisyysjaosto toimii tehtäväalueellaan EU:n tietosuoja-asetuksen (EU 2016/679) mukaisena rekisterinpitäjänä. Lisäksi elinkeino- ja työllisyysjaosto vastaa tehtäväalueellaan sopimusten hallinnan ja sopimusvalvonnan järjestämisestä.

Elinkeino- ja työllisyysjaosto käyttää tehtäväalueensa puhevaltaa tuomioistuimissa ja viranomaisissa sekä antaa tehtäväaluettaan koskevat muut lausunnot ja esitykset ulkopuolisille tahoille, ellei muuten ole säädetty tai määrätty eikä asian laajuus tai vaikuttavuus edellytä kaupunginhallituksen päätöstä.

Elinkeino- ja työllisyysjaosto valmistelee tehtäväalueellaan kaupunginhallituksen tai valtuuston käsiteltäväksi kuuluvat asiat sekä vastaa päätösten täytäntöönpanosta.

Elinkeino- ja työllisyysjaosto vastaa yhteistyöstä palvelujen käyttäjien, viranomaisten, kuntayhtymien ja muiden yhteisöjen kanssa sekä säännösten ja sopimusten mukaisesta seutukunnallisten ja maakunnallisten palvelujen tuottamisesta.

Elinkeino- ja työllisyysjaosto päättää
- kotoutumiseen ja työllisyyteen sekä niihin liittyvän muun lainsäädännön nojalla järjestettävistä palveluista
- tehtäväalueensa toimintasäännön hyväksymisestä
- tehtäväalueensa talousarvion käyttösuunnitelmasta ja investointiohjelmasta
- tehtäväalueensa avustusten ja vastaavan luonteisten yhteistyösopimusten periaatteista sekä viranhaltijoiden oikeudesta myöntää avustuksia ja tehdä kyseisiä yhteistyösopimuksia
- tehtäväalueellaan muiden asiakaspalvelua tuottavien, konkreettisten toimipisteiden perustamisesta ja lakkauttamisesta
- tehtäväalueensa palveluiden tuottamistavasta
- tehtäväalueeseensa kuuluvien yhteisöjen ja merkittävien yhteistyöverkostojen jäsenyydestä sekä kaupungin edustajan nimeämisestä sellaiseen yhteisöön ja merkittävään yhteistyöverkostoon, jossa kaupunki on jäsenenä.

Elinkeino- ja työllisyysjaoston toimivallasta talous- ja henkilöstöasioissa määrätään tämän säännön 8 ja 9 luvuissa.

12 § Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunnassa on valtuuston toimikaudekseen valitsemat 13 jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Valtuusto valitsee jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan, joiden tulee olla valtuutettuja. Tarkastuslautakunnan varsinaiset jäsenet ja varajäsenet valitaan valtuutetuista ja varavaltuutetuista.

Tarkastuslautakunta voi asettaa keskuudestaan enintään kolme jaostoa ja päättää niiden tehtävistä. Tarkastuslautakunnan jaostoihin valitaan vain tarkastuslautakunnan jäseniä ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä toimivat henkilökohtaisina varajäseninä myös jaostossa. Tarkastuslautakunta valitsee jäseniksi valituista jaoston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä päättää jaoston toimikaudesta.

13 § Lautakunnat ja johtokunnat

Lautakunnissa on valtuuston toimikaudekseen valitsemat 5–13 jäsentä, jotka ovat valtuutettuja tai varavaltuutettuja ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Varajäseneksi voidaan valita myös muu kuntavaaleissa ehdolla ollut henkilö. Valtuusto valitsee jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan, joiden tulee olla valtuutettuja.

Kaupunginhallitus valitsee johtokuntien jäsenet ja varajäsenet sekä nimeää jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Tilapalvelu-liikelaitoksen johtokunnassa on 5 jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tilapalvelu-liikelaitoksen johtokunnan jäsenet ovat kaupunginhallituksen jäseniä. Kylän Kattaus -liikelaitoksen johtokunnassa on 5–7 jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Johtokunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla valtuutettuja.

Jos lautakunnassa tai johtokunnassa on muiden kuntien edustajia, noudatetaan jäsenvalinnoissa kuntien välillä tehtyä sopimusta. Tällaisten lautakuntien osalta Jyväskylän kaupungin jäsenet ja varajäsenet ovat joko valtuutettuja tai varavaltuutettuja tai muita kuntavaaleissa ehdolla olleita henkilöitä.

14 § Lauta- ja johtokuntarakenne

Päätöksentekoeliminä valtuuston, kaupunginhallituksen ja elinkeino- ja työllisyysjaoston lisäksi toimivat seuraavat lauta- ja johtokunnat (jäsenmäärä suluissa):

Kaupunkirakennelautakunta (13)
Rakennus- ja ympäristölautakunta (7)
Jyväskylän seudun joukkoliikennelautakunta (7)
Jyväskylän seudun ympäristöterveyslautakunta (14)
Jyväskylän seudun jätelautakunta (9)

Sivistyslautakunta (13)
Kulttuuri- ja liikuntalautakunta (9)

Kylän Kattaus –liikelaitoksen johtokunta (6)
Tilapalvelu-liikelaitoksen johtokunta (5)

Lakisääteisiä ovat lisäksi tarkastuslautakunta (13) ja keskusvaalilautakunta (5).

15 § Lautakuntien tehtävät ja toimivalta

Lautakunta vastaa tehtäväalueensa toiminnasta, taloudesta, sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta. Lautakunta asettaa tavoitteita ja seuraa toiminnan tuloksia ja vaikuttavuutta sekä ohjaa ja valvoo tehtäväalueensa suunnittelua ja toteutusta. Lisäksi lautakunta vastaa sopimusten hallinnan ja sopimusvalvonnan järjestämisestä. Lautakunnan tehtävänä on varata asukkaille ja käyttäjille mahdollisuus osallistua palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen. Lautakunta toimii tehtäväalueellaan EU:n tietosuoja-asetuksen (EU 2016/679) mukaisena rekisterinpitäjänä.

Lautakunta käyttää tehtäväalueensa puhevaltaa tuomioistuimissa ja viranomaisissa sekä antaa tehtäväaluettaan koskevat muut lausunnot ja esitykset ulkopuolisille tahoille, ellei muuten ole säädetty tai määrätty eikä asian laajuus tai vaikuttavuus edellytä kaupunginhallituksen päätöstä.

Lautakunta valmistelee tehtäväalueellaan kaupunginhallituksen tai valtuuston käsiteltäväksi kuuluvat asiat sekä vastaa päätösten täytäntöönpanosta.

Lautakunta vastaa yhteistyöstä palvelujen käyttäjien, viranomaisten, kuntayhtymien ja muiden yhteisöjen kanssa sekä säännösten ja sopimusten mukaisesta seutukunnallisten ja maakunnallisten palvelujen tuottamisesta.

Lautakunta päättää
- tehtäväalueensa toimintasääntöjen hyväksymisestä
- tehtäväalueensa talousarvion käyttösuunnitelmasta ja investointiohjelmasta
- tehtäväalueensa avustusten ja vastaavan luonteisten yhteistyösopimusten periaatteista sekä viranhaltijoiden oikeudesta myöntää avustuksia ja tehdä kyseisiä yhteistyösopimuksia
- tehtäväalueellaan muiden asiakaspalvelua tuottavien, konkreettisten toimipisteiden kuin palveluverkkomäärittelyn mukaisten toimipisteiden perustamisesta ja lakkauttamisesta
- tehtäväalueensa palveluiden tuottamistavasta
- tehtäväalueeseensa kuuluvien yhteisöjen ja merkittävien yhteistyöverkostojen jäsenyydestä sekä kaupungin edustajan nimeämisestä sellaiseen yhteisöön ja merkittävään yhteistyöverkostoon, jossa kaupunki on jäsenenä
- tehtäväalueeseensa kuuluvan palveluverkkomääritelmän mukaisen toimintayksikön nimen muuttamisesta.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje