Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Sosiaali- ja terveystoimen toimintasääntö


Tunniste: 2006


5§ Hallintosäännön nojalla määräytyvä henkilöstöä koskeva päätösvalta

Henkilöstövalinnat

Tulosaluejohtaja valitsee palveluyksikön johtajan, palveluyksikön johtaja valitsee toimintayksikön esimiehet. Toimintayksikön esimies valitsee alaisensa henkilöstön.

Viran väliaikaisen hoitajan enintään kuudeksi kuukaudeksi ottaa lautakunnan valitsemien viranhaltijoiden osalta sosiaali- ja terveysjohtaja ja muiden osalta se viranomainen, joka valitsee ko. virkaan.

Sijaisen määrää lähin esimies.

Sijaisella on samat toimivaltuudet kuin sijaistettavalla viranhaltijalla/ työntekijällä, ellei toisin ole määrätty.

Henkilöstön lomauttaminen

Henkilöstön lomautuksista päättää sosiaali- ja terveysjohtaja.

Palkkaus, muut palvelussuhteen ehdot, virkavapaus ja työloma

Lautakunnan valitseman viranhaltijan palkkauksesta ja muista palvelussuhteen ehdoista päättää sosiaali- ja terveysjohtaja ja muiden osalta se viranomainen, joka valitsee kyseessä olevaan palvelussuhteeseen.

Yksittäisistä harkinnanvaraisista palkankorotuksista päättää lähiesimiehen esimies, kuitenkin niin, että sosiaali- ja terveysjohtaja päättää alaistensa harkinnanvaraisista palkankorotuksista.

Järjestelyvaraeristä tai niihin rinnastettavista harkinnanvaraisista palkantarkistuksista sekä tulospalkkioista päättää sosiaali- ja terveysjohtaja.

Henkilöstöpäällikön nimeämä viranhaltija/työntekijä päättää virka- ja työehtosopimuksen nojalla myönnettävästä virkavapaudesta ja työlomasta seuraavissa asioissa:

sairausloma ja sen palkka, äitiysloma, isyysloma, vanhempainloma, hoitovapaa, henkilökohtaisen lisän vuosisidonnainen osa, lukuun ottamatta henkilöstöpäällikön päätösvaltaan kuuluvia harkinnanvaraisia vuosisidonnaisia osia.

Muut henkilöstöä koskevat päätökset

Sosiaali- ja terveysjohtaja, tulosaluejohtaja, palveluyksikön johtaja ja toimintayksikön esimies päättävät alaisensa henkilöstön osalta

– vuosiloman myöntämisestä
– lisä-, yli-, lauantai- ja sunnuntaityöhön sekä varallaoloon määräämisestä
– terveydentilaa koskevien tietojen pyytämisestä ja terveydentilaa koskeviin tarkastuksiin ja tutkimuksiin määräämisestä
– antavat alaiselleen viranhaltijalle/työntekijälle virkamatkamääräyksen.


6§ Hankintaohjeen nojalla määräytyvä päätösvalta

Sosiaali- ja terveysjohtaja, tulosaluejohtaja ja palveluyksikön johtaja päättää hankinnoista talousarvion ja määrärahojen käyttösuunnitelman puitteissa sekä kaupunginhallituksen hyväksymien hankintaohjeiden mukaisesti.


7§ Sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosäännön mukaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle kuuluvan päätösvallan siirtäminen

1) johtosäännön 6 § 2 momentin 1 kohta

Lautakunta päättää uudet ostopalvelusopimukset ja sopimusten olennaiset muutokset.

Tulosaluejohtaja ja palveluyksikön johtaja päättää käytettäväkseen annetun määrärahan rajoissa ostopalvelusopimuksista ja palvelurahasopimuksista sekä myytävistä palveluista ja niiden korvauksista lautakunnan vahvistamien periaatteiden mukaan.

2) johtosäännön 6 § 2 momentin 2 kohta

Tulosaluejohtaja päättää avustusmäärärahojen myöntämisestä enintään 5 000 euron rajaan saakka.

3) johtosäännön 6 § 2 momentin 3 kohta

Tulosaluejohtaja tai palveluyksikön johtaja päättää irtaimen omaisuuden hankkimisesta ja tilapäisestä luovuttamisesta muuhun käyttöön käytettäväkseen annetun määrärahan rajoissa.

4) johtosäännön 6 §:n 2 momentin 4 kohta

Tulosaluejohtaja tai palveluyksikön johtaja tai toimintayksikön johtaja päättää toimitilan tilapäisestä luovuttamisesta muuhun käyttöön.

5) johtosäännön 6 §:n 2 momentin 5 kohta

Tulosaluejohtaja päättää helpotuksen tai vapautuksen myöntämisestä viranhaltijan tai työntekijän velvollisuudesta korvata kaupungille aiheutunut vahinko, mikäli vahingon määrä on enintään 1 000 euroa.

6) johtosäännön 6 §:n 2 momentin 6 kohta

Tulosaluejohtaja päättää vahingonkorvauksen myöntämisestä, mikäli vahingon määrä on alle 5 000 euroa.

7) johtosäännön 6 §:n 2 momentin 7 kohta

Sosiaali- ja perhepalvelut -tulosalueen tulosaluejohtaja, lasten päivähoitopalvelut -tulosalueen tulosaluejohtaja ja vanhuspalvelut ja terveyskeskussairaala -tulosalueen tulosaluejohtaja voi omalta osaltaan päättää sosiaalihuoltolain 6 § 1 momentissa tarkoitetulle toimielimelle kuuluvan päätös- ja puhevallan siirtämisestä toimielimen alaiselle viranhaltijalle henkilölle annettavaa tahdonvastaista huoltoa koskevia päätöksiä lukuun ottamatta.

Sosiaalihuoltolain 41 § 1 momentti, päihdehuoltolain 12 § ja lastensuojelulain 18 § mahdollistavat myös tahdonvastaista huoltoa koskevan päätöksenteon delegoinnin toimielimen alaiselle virkamiehelle.

Sosiaali- ja perhepalvelut -tulosalueen tulosaluejohtaja voi myös näissä tapauksissa delegoida päätösvaltaa alaiselleen virkamiehelle.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje