Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän kaupungin hankintaohjeet (2017)


Selvennys: 10/2017


Pienhankintojen sääntely
Vaikka pienhankintoihin ei sovelleta hankintalakia, ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että pienhankintoja ei tarvitsisi kilpailuttaa. Pienhankinnat voidaan kilpailuttaa hankintalainsäädäntöä huomattavasti kevyemmillä ja joustavammilla menettelytavoilla.

Pienhankinnoissa tulee noudattaa hyvän hallinnon periaatteita. Siten hankinnoissa on pyrittävä huomioimaan hankinnan kokoon ja laajuuteen nähden riittävä avoimuus ja syrjimättömyys.

Tilaajavastuulakia sovelletaan myös pienhankintoihin. Mikäli tilaajavastuulain edellytykset täyttyvät, tulee pienhankinnan toimittajalta pyytää ennen sopimuksen/tilauksen tekemistä tilaajavastuulain mukaiset selvitykset. Kts edellä tilaajavastuulaki kohta 1, s. 7.

Pienhankinnoissa tulee huomioida myös hankinnan kohdetta koskeva lainsäädäntö sekä muut tämän ohjeen alussa mainitut lait (esim. julkisuuslaki, maksuehtolaki jne.) samaan tapaan kuin hankintalain mukaisissa hankinnoissa.

Pienhankinnan arvon laskeminen
Pienhankinnan ennakoidun arvon laskemisen lähtökohtana käytetään hankintalain 27-30 §:ssä mainittuja perusteita. Tällöin perusteena käytetään suurinta maksettavaa kokonaiskorvausta ilman arvonlisäveroa. Huomioon on otettava mahdolliset optiokaudet.

Määräaikaisissa pienhankintasopimuksissa ennakoitu arvo lasketaan koko sopimuskauden ajalta optiokausi huomioiden.

Mikäli teet useampia samaa hankintaa koskevia pienhankintoja, huomioithan, että pienhankintoja koskeva kynnysarvo saattaa ylittyä, jolloin hankintaan ei enää sovelleta pienhankintoja koskevia ohjeita. Tällöin hankinta tulee kilpailuttaa hankintalain mukaisesti.

Pienhankinnasta ilmoittaminen
Pienhankinnat ilmoitetaan Jyväskylän kaupungin omalla pienhankintakanavalla.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje