Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän kaupungin hankintaohjeet (2017)


Selvennys: 10/2017


Tällöin on mahdollista uudistaa yksittäinen asiakas- tai hoitosuhde, jolla on asiakkaana olevan henkilön elämäntilanteessa tai muista henkilökohtaisista syistä erityinen merkitys. Esimerkiksi vanhuksen, vaikeasti sairaan tai kehitysvammaisen henkilön asumispalvelut voivat jatkua ennallaan. Erityinen suorahankinta on mahdollinen myös lastensuojelullisin perustein lapsen sijoituspaikkaa hankittaessa.

Kansallisessa suorahankinnassa odotusaika on 14 päivää suorahankintailmoituksen julkaisemisesta Hilmassa, jos ilmoitus on tehty.

Kuitenkin sosiaali- ja terveyspalveluita sekä muita erityisiä palveluhankintoja sekä käyttö-oikeussopimuksia koskevat ilmoitukset tulee tehdä käyttäen niille tarkoitettuja lomakepoh-jia.

5. KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSET

Käyttöoikeussopimuksen kohteina voivat olla palvelut (palveluja koskeva käyttöoikeusso-pimus) tai rakennusurakat (käyttöoikeusurakka). Tavarat eivät voi olla käyttöoikeussopi-muksen kohteena. Käyttöoikeussopimuksista käytetään usein myös nimitystä konsessio (eng. concession).

Käyttöoikeussopimukset on kilpailutettava hankintalain (ja erityisalojen hankintalain) mu-kaisesti, mikäli niiden ennakoitu arvo on vähintään 500.000 euroa ilman arvonlisäveroa.

Käyttöoikeussopimuksia koskevat kilpailuttamissäännöt löytyvät hankintalain 13 luvusta. Niihin sovelletaan lisäksi hankintalain yleisiä ja EU-hankintoja koskevia säännöksiä.

Käyttöoikeussopimuksen sopimuskauden on oltava määräaikainen.

Julkiset käyttöoikeussopimukset ovat hankintasopimusten tavoin vastikkeellisia sopimuk-sia yhden tai useamman hankintayksikön ja yhden tai useamman toimittajan välillä. Toimittajan suoritus hankintayksikölle sisältää urakkatyön toteuttamisen tai palvelujen tarjoamisen ja hallinnoimisen. Hankintayksikön suorituksena toimittajalle on yksinomaan rahavastikkeen sijasta kuitenkin joko rakennettavan kohteen käyttöoikeuden siirto taikka palveluja koskevan käyttöoikeussopimuksen osalta palvelujen käyttöoikeuden siirto. Käyttöoikeussopimuksen määritelmään kuuluu myös järjestely, jossa hankintayksikkö siirtää käyttöoikeuden ohella rahavastikkeen tai maksun.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje