Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän nuorisovaltuuston säännöt (2022)


7 § Hallitus

Nuorisovaltuustolla on hallitus, jonka ensisijaisena tehtävänä on valmistella asioita nuorisovaltuuston kokouksiin.

Nuorisovaltuusto järjestäytyy toimikautensa ensimmäisessä kokouksessa ja valitsee itselleen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, sihteerin, varasihteerin, tiedottajan, somevastaavan, lautakuntavastaavan sekä kaksi (2) kouluyhteistyövastaavaa. Nämä henkilöt muodostavat nuorisovaltuuston hallituksen.

Hallituksessa on vähintään viisi (5) ja enintään yhdeksän (9) jäsentä. Puheenjohtajaksi voi hakea sellainen nuorisovaltuuston edustaja, joka on toiminut vähintään yhden kauden nuorisovaltuustossa. Mikäli kykenevää hakijaa ei ole, tai kykeneviä hakijoita on vain yksi (1), voi puheenjohtajaksi hakea myös ensimmäistä kautta nuorisovaltuustossa toimiva nuorisovaltuutettu. Kaupunkirakennelautakunnan kokouksiin valitaan nuorisovaltuuston edustaja, joka ei ole hallituksen jäsen. Puheenjohtaja kutsuu hallituksen koolle seitsemän (7) vuorokautta ennen kokousta. Hallituksen kokoukset ovat päätäntävaltaisia, kun vähintään viisi (5) hallituksen jäsenistä on paikalla.

Nuorisovaltuusto voi erottaa hallituksen jäsenen, mikäli katsoo tämän laiminlyöneen luottamustointaan. Mikäli hallituksen jäsen eroaa tai hänet erotetaan hallituksesta, nuorisovaltuuston tulee valita kokouksessaan hänen tilalleen uusi henkilö hallitukseen.

Hallituksella on oikeus ottaa kantaa nuorisovaltuuston nimissä. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että nuorisovaltuutettuja tiedotetaan asiasta ennen kannan julkistamista ja heillä on mahdollisuus kommentoida ja esittää muutoksia kannanottoon.

Hallituksen kokouksissa on kaikilla nuorisovaltuuston jäsenillä puhe- ja läsnäolo-oikeus. Hallitus voi myöntää kokouksessaan puhe- ja läsnäolo-oikeuden myös muille.

Hallitus voi halutessaan ehdottaa valtuustolle, että yksittäiset kokoukset tai kohdat ovat salaisia, jolloin puhe- ja läsnäolo-oikeus on vain hallituksella.

8 § Työryhmät

Nuorisovaltuusto kokoontuu viikko valtuuston kokouksen jälkeen työskentelemään edellisessä kokouksessa päätettyjen asioiden tiimoilta. He muodostavat ryhmän, joka työskentelee niin kauan, kunnes projekti on saatu valmiiksi. Tämän jälkeen ryhmä hajoaa ja seuraavassa työryhmäkokoontumisessa valtuutetut valitaan hoitamaan taas uusia projekteja.

9 § Nuorisovaltuuston edustajana toimiminen

Jokainen nuorisovaltuutettu edustaa omaa mahdollista taustatahoaan, nuorisovaltuustoa ja Jyväskylän kaupunkia. Nuorisovaltuusto voi tarvittaessa äänestää keskuudestaan edustajan tapahtumaan, toimielimeen tai työryhmään. Nuorisovaltuutettu sitoutuu hoitamaan edustustehtävänsä hyvin ja antaumuksella.

Kauden päätteeksi hallitus voi myöntää osallistumistodistuksen, mikäli valtuutettu on toiminut aktiivisesti kauden ajan.

10 § Osallisuuskasvatuksen koordinaattori

Nuorisovaltuuston tukena toimii osallisuuskasvatuksen koordinaattori. Hänen tehtävänsä on auttaa nuorisovaltuustoa toimimaan ja ohjata nuorisovaltuuston tapahtumien, retkien ja muun oheistoiminnan järjestämistä. Osallisuuskasvatuksen koordinaattorilla on nuorisovaltuuston kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeus, mutta hänen ei tule ohjailla nuorisovaltuuston päätöksentekoa. Osallisuuskasvatuksen koordinaattori vastaa nuorisovaltuuston rahaliikenteestä, nuorisovaltuustoa avoimesti informoiden. Osallisuuskasvatuksen koordinaattoreita voi olla myös useampia.

11 § Nuorisovaltuuston viestintä

Nuorisovaltuuston viestintä on avointa ja vuorovaikutukseen ja osallistumiseen kannustavaa. Esityslistat, pöytäkirjat, julkilausumat sekä muut asiakirjat löytyvät nuorisovaltuuston nettisivuilta. Tiedottaja tekee mediatiedotteen ennen ja jälkeen nuorisovaltuuston kokouksen sekä tarpeen vaatiessa.

12 § Sääntöjen muuttaminen

Nuorisovaltuuston säännöt vahvistaa kaupunginhallitus, jolle nuorisovaltuusto voi tehdä esityksen sääntöjen muuttamisesta. Sääntömuutosehdotuksen huippukokoukseen voi tehdä vain nuorisovaltuutettu. Esitykset sääntöjen muuttamisesta on tehtävä siihen hallituksen kokoukseen, joka valmistelee seuraavan Jyväskylän nuorisovaltuuston huippukokouksen, tai huippukokouksessa.

Esitys muutoksesta tehdään huippukokouksen päätösten pohjalta Jyväskylän kaupunginhallitukselle, jos sitä kannattaa enemmistö läsnä olevista nuorisovaltuutetuista.

<< edellinen sivu   

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje