Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Hulevesitaksa 2021



Kiinteistöt, joiden alueelle kaupungin hulevesijärjestelmä johtaa hulevettä

Mikäli kaupungin hulevesijärjestelmän oja tai putki purkaa hulevettä kiinteistön alueelle, jolla ei ole tähän tarkoitettua rasitetta (kaavarasite tai sopimusperusteinen) olemassa ja jos hulevesien johtaminen kyseisen kiinteistön kautta on välttämätöntä kunnan hulevesijärjestelmän toimivuudelle, on kyseinen kiinteistö oikeutettu vähennykseen hulevesimaksusta viranomaisen harkinnan perusteella. Vähennysperusteen täyttyessä kiinteistön omistajan/haltijan tulee hakea vähennystä laskutuksesta vastaavalta viranomaiselta.

Valtion väyläkiinteistöt

Valtion väyläkiinteistöt toimivat osana hulevesien johtamisen kokonaisuutta, ja niille saattaa yksittäisten kiinteistöjen olla pakko ns. välillisesti johtaa hulevetensä, josta ne jälleen tulevat kaupungin hulevesijärjestelmään. Näin ollen valtion väyläkiinteistöt ovat osa huleveden hallinnan kokonaisuutta mistä syystä näiltä kiinteistöiltä ei peritä hulevesimaksua.

Vesihuoltolain mukaisen vapautuksen hulevesiviemäriverkostoon liittymisestä saaneet kiinteistöt

Hulevesiviemäriverkostojen ollessa Jyväskylän Energia Oy:n huolehtimisvastuulla, kiinteistöt ovat voineet hakea vesihuoltolain mukaista vapautusta kiinteistön hulevesiviemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselta. Vapautus vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriverkostoon liittymisestä on tarkoittanut myös vapautusta vesihuoltolaitoksen huleveden viemäröinnistä perimistä maksuista.

Kunnan hulevesimaksua peritään kiinteistöiltä, joita kunnan hulevesijärjestelmä palvelee. Siten maksun periminen ei edellytä fyysistä liitosta hulevesiviemäriverkostoon. Siten myös hulevesiviemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta aikanaan joko toistaiseksi tai määräajaksi vapautetut kiinteistöt tulevat kunnan hulevesimaksun piiriin kuuluessaan kunnan hulevesijärjestelmän vaikutusalueelle.

Kiinteistöt, jotka tarvitsevat useamman kuin yhden rajakohdan

Toimivaltainen viranomainen osoittaa kiinteistön hulevesijärjestelmän rajakohdat.
Alueella, jolla kiinteistön hulevesijärjestelmän rajakohta tarkoittaa kiinteistön hulevesien johtamista hulevesiviemäriverkostoon, kiinteistölle osoitetaan yksi putkiliittymä. Toimivaltainen viranomainen voi hakemuksesta myöntää useamman putkiliittymän, joiden rakentamiskustannuksista vastaa kiinteistö.

Kunnan hulevesijärjestelmään liittymisestä ei voida periä muita maksuja kuin vuosittaista hulevesimaksua. Siten kiinteistön hulevesimaksua ei voi korottaa sen perusteella, että kiinteistö tarvitsee useamman kuin yhden rajakohdan.
2 § Maksuvelvollinen

Kiinteistön hulevesimaksusta vastaa kiinteistön omistaja tai haltija.

Hulevesimaksu määrätään vuosittain. Vuosittaisen hulevesimaksun määräytymispäivä on aina vuoden ensimmäinen päivä.

Hulevesimaksu laskutetaan taholta, joka vuoden ensimmäisenä päivänä on kiinteistön omistaja.

Kaupungin vuokratonteilla hulevesimaksu laskutetaan vuokralaiselta, joka vuoden ensimmäisenä päivänä on kiinteistön vuokralaisena.

Pienin laskutettava hulevesimaksu määräytyy Jyväskylän kaupungin laskutus- ja perintäohjeen mukaisesti. Laskuttamatta jäävä osuus ei kerry seuraavan vuoden hulevesimaksuun.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje