Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Ympäristöterveydenhuollon maksutaksa 2021


2 § Maksujen määräytymisperusteet

2.1 Maksut perustuvat valvonnasta, matkoista, tarkastuksesta ja näytteenotosta viranomaiselle aiheutuneiden kokonaiskustannusten määrään.

2.2 Kokonaiskustannuksiin kuuluvat tehtävän hoitamisesta aiheutuvat toimintamenot, korot ja poistot sekä osuus hallintokustannuksista.

2.3 Maksut on määrätty siten, että niiden suuruus vastaa enintään toimenpiteestä aiheutuneita keskimääräisiä kokonaiskustannuksia. Kokonaiskustannukset on määritelty ympäristöterveyden budjetoitujen vuotuisten toimintamenojen perusteella jaettuna yksikön valvontahenkilöstön henkilötyötuntimäärällä. Näin laskettuna Jyväskylä ympäristöterveydenhuollon valvontayksikön henkilötyötunnin hinnaksi tulee 70 euroa tunnissa.

2.4 Tarkastuskohteen toiminnasta johtuen sunnuntaina, yöllä (23.00–6.00) tai arkipyhänä tehtävistä tarkastuksista, mittauksista ja näytteenotoista peritään maksu 100 %:lla korotettuna. Muuna aikana virka-ajan ulkopuolella maksu peritään 50 %:lla korotettuna.

2.5 Ulkopuolisten palveluiden ja laboratoriotutkimusten maksut määräytyvät aiheutuneiden kustannusten mukaan.

2.6 Viranomaisen suorittamasta erillisestä näytteenotosta ja mittauksesta perittävät maksut perustuvat käytettävään työaikaan. Tarkastusten yhteydessä tehtävästä näytteenotosta ei peritä erillistä maksua.

3 § Käsittely ja hyväksymismaksut

Elintarvikelain 13 §:n mukaisten huoneistoilmoitusten käsittelymaksut ja laitosten hyväksymismaksut sekä terveydensuojelulain 13 §:n ja 18 a §:n mukaisten ilmoitusten ja terveydensuojelulain 18 §:n mukaisten laitosten hyväksymismaksut.

3.1 Käsittely- tai hyväksymismaksun määräämisen yleisenä perusteena on käsittely- tai hyväksymismenettelyn laajuus.
Ilmoitusten ja hakemusten käsittelyä koskeva maksu määräytyy hakemuksen tai ilmoituksen käsittelyyn käytetyn työajan perusteella oheisen maksutaulukon mukaisesti. Elintarvikelaitosta ja terveydensuojelulain 18 §:n mukaista talousvettä toimittavaa laitosta koskevan hakemuksen käsittely sisältää asiakirjojen tarkastuksen, käyttöönottotarkastuksen sekä hyväksymispäätöksen.

Terveydensuojelulain 13 §:n ja 18 a §:n mukaisen ilmoituksen käsittely sisältää ilmoituksen vastaanottamisen, ilmoituksen tietojen siirtämisen viranomaisen valvontakohdetietokantaan ja todistuksen laatimisen ja lähettämisen toiminnanharjoittajalle. Ilmoituksen käsittely sisältää myös alustavan riskinarvioinnin. Mikäli toiminnan aloittamiseen liittyvä tarkastus on tarpeen suorittaa, siitä peritään lisäksi tarkastusmaksu.

Elintarvikelain 13 §:n mukaisen elintarvikehuoneistoa koskevan ilmoituksen käsittely sisältää ilmoituksen vastaanottamisen, ilmoituksen tietojen siirtämisen viranomaisen valvontakohdetietokantaan sekä todistuksen laatimisen ja lähettämisen toiminnanharjoittajalle. Ilmoituksen käsittely sisältää myös elintarvikehuoneiston alustavan riskinarvioinnin.

3.2 Käsittely- tai hyväksymismaksua sovelletaan myös toiminnan olennaista muuttamista koskevaan ilmoitukseen tai hakemukseen liitteenä olevan maksutaulukon mukaisesti.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje