Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Hallintosääntö 2020 (voimassa vain osittain 31.7.2021 asti)


69 § Omaisuuden ostaminen ja luovuttaminen

Omaisuudella tarkoitetaan irtainta omaisuutta, kiinteää omaisuutta (esimerkiksi tilat, tontit ja määräalat), rakennuksia, sijoitusomaisuutta (esimerkiksi arvopaperit), aineettomia hyödykkeitä (esimerkiksi patentit, lisenssit, tavaramerkit ja toimiluvat) sekä muita vastaavia omaisuuseriä. Omaisuuden ostamisella tarkoitetaan muuta kuin hankintalain ja erityisalojen hankintalain soveltamisalan piiriin kuuluvaa hankinnan tekemistä. Omaisuuden luovuttamisella tarkoitetaan omaisuuden myyntiä, lahjoittamista ja vaihtoa.

Omaisuuden ostamisesta ja luovuttamisesta päättää
- kaupunginvaltuusto, kun omaisuuden arvo on 3 miljoonaa euroa tai enemmän
- kaupunginhallitus, kun omaisuuden arvo on alle 3 miljoonaa euroa, mutta vähintään 1 miljoona euroa
- lautakunta, johtokunta tai kaupunginjohtaja, kun omaisuuden arvo on alle 1 miljoona euroa, mutta vähintään 200 000 euroa
- kansliapäällikkö, toimialajohtaja tai liikelaitoksen johtaja, kun omaisuuden arvo on alle 200 000 euroa

Kaupunginvaltuusto, kaupunginhallitus, konsernijaosto tai se viranomainen, jolle kaupunginhallitus on myöntänyt omistajaohjauksen toimivallan käytön päättää kuitenkin tytär-, osakkuus- ja muiden yhtiöiden osakkeiden ja liiketoiminnan myynnistä.

Yhtiöiden osakkeiden ostosta ja merkitsemisestä päättää
- kaupunginvaltuusto, kun osakkeiden kauppa- tai merkintähinta on 3 miljoonaa euroa tai enemmän
- kaupunginhallitus, kun osakkeiden kauppa- tai merkintähinta on alle 3 miljoonaa euroa, mutta vähintään 1 miljoona euroa
- konsernijaosto, kun osakkeiden kauppa- tai merkintähinta on alle 1 miljoona euroa

Lisäksi kaupunkirakennelautakunta päättää talousarvion rajoissa asemakaavan ja tonttijaon toteuttamista varten tarvittavien alueiden ja rakennusten ostamisesta, myymisestä ja lunastamisesta tai haltuunottokorvauksen maksamisesta sekä metsäohjelman mukaisesta puunmyynnistä.

Kaupungin etuosto-oikeuden käyttämisestä tai omaisuuden ostamisesta pakkohuutokaupassa päättää kaupunginhallitus.

70 § Vuokraaminen

Vuokralle ottaminen

Rakennusten, toimitilojen ja niihin mahdollisesti liittyvien maa-alueiden vuokralle ottamisesta omaan käyttöön päättää
- kaupunginhallitus, kun vuokrasopimuksen kesto on yli 10 vuotta ja vuokran vuotuinen määrä on yli miljoona euroa vuodessa.
- Tilapalvelu-liikelaitoksen johtokunta tai pelastustoimen kiinteistöjen osalta Keski-Suomen pelastuslaitos –liikelaitoksen johtokunta, kun vuokrasopimuksen kesto on yli 10 vuotta ja vuokran vuotuinen määrä on yli 300 000 euroa, mutta alle miljoona euroa vuodessa.
- Tilapalvelu-liikelaitoksen tai Keski-Suomen pelastuslaitos –liikelaitoksen johtaja, kun vuokra-aika on 10 vuotta tai vähemmän ja/tai vuokran vuotuinen määrä 300 000 euroa tai vähemmän.

Maa- ja vesialueiden (esimerkiksi tilat, tontit, määräalat) vuokralle ottamisesta päättää
- kaupunginhallitus, kun vuokrasopimuksen kesto on yli 10 vuotta ja vuokran vuotuinen määrä on yli miljoona euroa vuodessa.
- Kaupunkirakennelautakunta tai Keski-Suomen pelastuslaitos –liikelaitoksen johtokunta, kun vuokrasopimuksen kesto on yli 10 vuotta ja vuokran vuotuinen määrä on yli 300 000 euroa, mutta alle miljoona euroa vuodessa.
- Kaupunkirakenteen toimialajohtaja tai Keski-Suomen pelastuslaitos –liikelaitoksen johtaja, kun vuokra-aika on 10 vuotta tai vähemmän ja/tai vuokran vuotuinen määrä 300 000 euroa tai vähemmän.

Vuokralle antaminen

Tilapalvelu-liikelaitoksen johtokunta päättää vuokralle antamisen periaatteista ja vuokrien hinnoitteluperiaatteesta Tilapalvelun hallinnoimien rakennettujen kiinteistöjen ja huoneistojen sekä niihin liittyvien maa-alueiden osalta. Tilapalvelu-liikelaitoksen johtaja päättää toimitilojen vuokralle antamisesta sekä vuokrien hinnoittelusta periaatteiden mukaan.

Kaupunkirakennelautakunta päättää vuokralle antamisen periaatteista ja vuokrien hinnoitteluperiaatteesta kaupungin omistamien maa-alueiden vuokraamisessa.

Liikuntapalveluiden hallinnassa olevien tilojen ja maa-alueiden vuokralle antamisesta, vuokralle antamisen periaatteista ja vuokrien hinnoitteluperiaatteesta päättää kuitenkin kulttuuri- ja liikuntalautakunta.

Lyhytaikainen käyttöoikeuden luovuttaminen

Lyhytaikaisen käyttöoikeuden luovuttamisesta päättää se, jolla on hallintaoikeus maa-alueeseen (tila, tontti, määräala tai niiden osa), rakennukseen, toimitilaan, huoneistoon tai irtaimeen omaisuuteen.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje