Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Hallintosääntö 2020 (voimassa vain osittain 31.7.2021 asti)


51 § Palvelussuhteeseen ottaminen

Henkilövalinnoista päätetään seuraavasti:

1) Kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginjohtajan.

2) Kaupunginhallitus valitsee kansliapäällikön ja toimialajohtajan.

3) Lautakunta valitsee alaisensa palvelujohtajan. Tarkastuslautakunta valitsee kaupunginreviisorin. Jyväskylä Sinfonian intendentin ja Jyväskylän kaupunginteatterin johtajan valitsee asianomainen lautakunta.

4) Liikelaitoksen johtokunta valitsee liikelaitoksen johtajan.

5) Kaupunginjohtaja valitsee konsernihallinnon palvelujohtajat ja kaupunginlakimiehen.

6) Sivistyspalveluiden toimialajohtaja valitsee perusopetuksen rehtorit sekä apulaisrehtorit, päiväkodin johtajat ja nuorisopäällikön.

7) Liikelaitoksen johtaja valitsee liikelaitoksen henkilöstön.

8) Muuten esimies valitsee alaisensa henkilöstön ja alaisensa yksikön esimiehen. Jos valinnasta tehdään viranhaltijapäätös, sen tekee lähin virassa oleva esimies.

52 § Ehdollisen valintapäätöksen vahvistaminen

Ehdollisen valintapäätöksen vahvistaa virkasuhteeseen ottamisesta päättänyt viranomainen. Kaupunginvaltuuston ehdollisen valintapäätöksen vahvistaa kuitenkin kaupunginhallitus.

Ehdollisen valintapäätöksen raukeamisen toteaa päätöksellään virkasuhteeseen ottamisesta päättänyt viranomainen.

53 § Virkaan ottaminen, jos virkaan valittu ei ota virkaa vastaan tai virkaan valittu irtisanoutuu ennen virantoimituksen alkamista

Jos haettavana olleeseen virkaan tai virkasuhteeseen valittu ei ota virkaa vastaan tai irtisanoutuu ennen virantoimituksen alkamista, eikä varalle ole valittu ketään, voidaan viranhaltija valita niiden virkaa tai virkasuhdetta hakeneiden joukosta, jotka ilmoittavat hakemuksensa olevan edelleen voimassa.

54 § Viranhaltijan siirtäminen toiseen virkasuhteeseen

Viranhaltijan siirtämisestä toiseen virkasuhteeseen kunnallisen viranhaltijalain 24 §:n nojalla päättää se toimialajohtaja tai kansliapäällikkö tai liikelaitoksen johtaja, jonka alaiseen organisaatioon tai se, jonka alaisen organisaation sisällä viranhaltija siirretään.

55 § Viransijaisten määrääminen ja virkatehtävien hoitaminen viranhaltijan ollessa estyneenä sekä avoimen viran hoitaminen

Kaupunginjohtajan ollessa virkavapaalla tai estyneenä hoitamaan virkatehtäviään tai viran ollessa avoinna, kaupunginjohtajan tehtävät hoitaa toimialajohtaja tai kansliapäällikkö kaupunginhallituksen määräämässä järjestyksessä. Jos kaupunginhallituksen määräämät viranhaltijat ovat virkavapaalla tai estyneitä hoitamasta kaupunginjohtajan tehtäviä, kaupunginjohtaja voi määrätä tilapäisen virkatehtävien hoitajan enintään yhden kuukauden ajaksi. Jos kaupunginjohtajan poissaolo kestää tai virka on avoinna kuutta kuukautta pidemmän ajan, valtuusto päättää viransijaisesta tai mahdollisesta avoimen viran hoitajasta.

Toimialajohtajan tai kansliapäällikön ollessa virkavapaalla tai estyneenä hoitamaan virkatehtäviään, virkatehtävät hoitaa kaupunginjohtajan määräämä viranhaltija. Liikelaitoksen johtajan viransijaisen määrää kaupunginjohtaja. Kaupunginjohtaja voi toimialajohtajan, kansliapäällikön tai liikelaitoksen johtajan viran ollessa avoinna määrätä avoimen viran hoitajan enintään kuuden kuukauden ajaksi.

Palvelujohtajan, Jyväskylän Sinfonian intendentin ja Jyväskylän kaupunginteatterin johtajan ollessa virkavapaalla tai estyneenä hoitamaan virkatehtäviään, tehtävät hoitaa toimialajohtajan määräämä viransijainen. Konsernihallinnon palvelujohtajien ja kaupunginlakimiehen ollessa virkavapaalla tai estyneenä hoitamaan virkatehtäviään, tehtävät hoitaa kansliapäällikön määräämä viransijainen. Edellä mainittujen virkojen ollessa avoinna, voi toimialajohtaja tai kansliapäällikkö määrätä avoimen viran hoitajan enintään vuoden ajaksi.

Kaupunginreviisorin ollessa virkavapaalla tai estyneenä hoitamaan virkatehtäviään tai viran ollessa avoinna, virkatehtävät hoitaa tarkastuslautakunnan määräämä sijainen.

Muiden viranhaltijoiden ollessa virkavapaalla tai estyneenä hoitamaan virkatehtäviään tai viran ollessa avoinna, viransijaisen tai avoimen viran hoitajan nimeää se viranhaltija, joka valitsee sijaistettavan viranhaltijan.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje