Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Hallintosääntö 2019


Selvennys: 1/2019



Kuitenkin palvelusaikaan liittyvistä lisistä päättää henkilöstöjohtaja.

Toimialajohtaja, kansliapäällikkö ja liikelaitoksen johtaja päättää henkilöstöään koskevista keskitetyistä palkkaratkaisuista, tulos- tai kannustepalkkioista tai niihin verrattavista ratkaisuista.

Lähiesimies päättää lakien, virka- ja työehtosopimusten sekä kaupungin ohjeiden ja linjausten mukaisesti myöntämisestä, keskeyttämisestä tai peruuttamisesta

- vuosiloma ja sairausloma
- lisä-, yli-, lauantai- tai sunnuntaityö sekä varallaolo
- virka- ja työvapaa
- kotimaan virka-, virantoimitus- ja työmatka
- koulutukseen osallistuminen

Lähiesimies määrää viranhaltijan kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 19 §:n mukaiseen terveystietojen antamiseen.

Työsuhteisten osalta nimikemuutoksista päättää esimiehen esimies. Toimialajohtaja, kansliapäällikkö tai liikelaitoksen johtaja päättää nimikemuutoksista suorassa alaisuudessaan olevien työsuhteisten osalta.

Työtehtäviin liittyvistä ulkomaanmatkoista päättää toimialajohtaja, kansliapäällikkö ja liikelaitoksen johtaja esimiehen puollon jälkeen. Toimialajohtajan ja kansliapäällikön ulkomaanmatkoista päättää kaupunginjohtaja. Liikelaitoksen johtajan ulkomaanmatkoista päättää liikelaitoksen johtajan esimies.

56 § Sivutoimilupa ja -ilmoitus

Viranhaltijan sivutoimiluvasta tai sen kieltämisestä tai peruuttamisesta päättää

- kaupunginjohtajan osalta kaupunginhallitus
- toimialajohtajan, kansliapäällikön ja liikelaitoksen johtajan osalta kaupunginjohtaja
- toimialojen, konsernihallinnon ja liikelaitosten muun henkilöstön osalta asianomainen toimialajohtaja, kansliapäällikkö tai liikelaitoksen johtaja.

Sivutoimen hoitamiseen on saatava lupa, mikäli siihen kuuluvien tehtävien suorittaminen edellyttää työajan käyttämistä.

Sivutoimi-ilmoitus muusta kuin työaikana tehtävästä sivutoimesta tehdään lähimmälle esimiehelle. Päätöksen viranhaltijan sivutoimen kieltämisestä tai peruuttamisesta liittyen sivutoimi-ilmoitukseen tekee vastaava viranomainen kuin sivutoimiluvasta.

57 § Virantoimituksesta pidättäminen

Virantoimituksesta pidättämisestä päättää viranhaltijan esimies. Toimielimen valitseman viranhaltijan virantoimituksesta pidättämisestä päättää ao. toimielin. Jos lähiesimies ei ole virassa, viranhaltijapäätöksen tekee lähin virassa oleva esimies.

Kaupunginjohtajan virantoimituksesta pidättämisestä määrätään kunnallisesta viranhaltijasta annetussa laissa.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje