Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Hulevesimääräykset 2018


Selvennys: Jyväskylän kaupungin hulevesimääräykset
Tunniste: 2018


3. Hulevesien hallinnan järjestäminen asemakaava-alueiden ulkopuolella

Asemakaava-alueiden ulkopuolella ei yleensä ole kiinteistökohtaisten toimenpiteiden ohella tarvetta huleveden hallinnalle laajoina kokonaisuuksina. Lisäksi asemakaava-alueiden ulkopuolella voivat tulla sovellettavaksi vesilain säännökset ojituksen luvanvaraisuudesta ja ojitustoimituksesta. Asemakaava-alueiden ulkopuolellakin on kuitenkin noudatettava hulevesien hallinnan yleisiä periaatteita ja tavoitteita.


4. Toimivaltainen viranomainen

Hulevesien hallinnan kulloisetkin Jyväskylän kaupungin toimivaltaiset viranomaiset määrätään Jyväskylän kaupungin hallintosäännössä. Määräysten kirjoittamisen hetkellä maankäyttö- ja rakennuslain 13 a luvun tarkoittamana monijäsenisenä toimielimenä, joka käyttää tarvittaessa myös maankäyttö- ja rakennuslain 103 k §:n tarkoittamia pakkokeinoja, toimii Jyväskylän kaupunkirakennelautakunta.

Maankäyttö- ja rakennuslain 103 f §:n 2 momentin mukaisena kunnan määräämänä viranomaisena, joka voi hakemuksesta myöntää vapautuksen kiinteistön hulevesien johtamisesta kunnan hulevesijärjestelmään, toimii Jyväskylän kaupungin ympäristönsuojeluviranomainen.

Maankäyttö- ja rakennuslain 103 g §:n mukaiset rajakohdat osoittaa kaupunkirakennelautakunnan ja sen alaisten jaostojen sekä Jyväskylän seudun jätelautakunnan tehtäväalueiden toimintasäännön mukaan Liikenne- ja viheralueiden ylläpitoyksikön katupäällikkö.


5. Lisätietoa hulevesien hallinnan järjestämisestä

Jyväskylän kaupunki, Liikenne- ja viheralueet

http://www.jyvaskyla.fi/info/yhteys
Jyväskylän kaupungin puhelinvaihde 014 266 0000


<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: H ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje