Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Sivistyspalveluiden palvelualueen toimintasääntö (2012)


Tunniste: 2012


6 § Esittely ja läsnäolo-oikeus lautakuntien kokouksissa

Lautakunnissa asiat esittelee kunkin lautakunnan alaisen vastuualueen johtaja ottaen huomioon johtosäännön määräykset apulaiskaupunginjohtajan esittelyvaltuuksista. Läsnäolo ja puheoikeus lautakuntien kokouksissa on hallinto- ja johtosäännössä määrättyjen henkilöiden lisäksi palvelualueen viestintäpäälliköllä, tai muulla lautakunnan kokoustiedotteiden tekoon vastuutetulla palvelualueen viestintävastaavalla sekä kutsuttuina muilla vastuualuejohtajilla, kunkin vastuualueen palveluyksiköiden johtajilla, hallinto- ja kehittämisyksikön vastuuviranhaltijoilla.

Vastuualueiden johtajien tehtävänä on huolehtia vastuualueeseensa kuuluvien asioiden valmistelusta lautakunnalle.


7 § Otto-oikeuden käyttäminen

Sen lisäksi mitä hallintosäännössä määrätään, tukipalvelut -vastuualueen viranhaltijapäätöksiin otto-oikeus on apulaiskaupunginjohtajalla, kullakin lautakunnalla ja sen puheenjohtajalla sen mukaisesti, minkä lautakunnan vastuulle asia pääosin kuuluu.

Lautakunnat eivät käytä otto-oikeuttaan seuraaviin päätöksiin:
– henkilöstöä koskevat päätökset lukuun ottamatta valintaa vakinaiseen virkasuhteeseen
– hankintalain mukaisiin hankintoihin, joiden kokonaisarvo on alle 50 000 euroa
– alle 2000 euron vahingonkorvaukset
– kaupungin sisäisten työryhmien nimeäminen

8 § Asiakirjojen allekirjoittaminen

Vastuualuejohtaja tai hänen määräämänsä henkilö allekirjoittaa lautakunnan päätösten perusteella tehtävät asiakirjat.
Lautakunnan pöytäkirjan otteet todistaa oikeaksi sihteeri tai vastuualuejohtajan määräämä henkilö.

Yksiköiden asiakirjat allekirjoittaa sen yksikön johtaja, jota asia koskee tai yksikön johtajan määräämä henkilö.

Päätökset ja sopimukset, jotka henkilö tekee hänelle annetun toimivallan nojalla, allekirjoittaa asianomainen päätöksentekijä.

Koko palvelualuetta sekä kahta tai useampaa vastuualuetta yhteisesti koskevat sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat allekirjoittaa apulaiskaupunginjohtaja.

Apulaiskaupunginjohtaja ratkaisee ne asiat, jotka eivät kuulu lautakuntien ratkaisuvaltaan ja joiden ratkaisuvaltaa ei ole tällä säännöllä määritelty. Mikäli syntyy epätietoisuutta, kenen vastuulle tehtävä kuuluu, apulaiskaupunginjohtaja päättää kenen tehtäväksi se annetaan.

Vastuualuejohtajaa koskevaan muistutukseen antaa vastineen apulaiskaupunginjohtaja. Palveluyksikön johtaa koskevaan muistutukseen antaa vastineen vastuualuejohtaja. Aluejohtajaa tai palvelukeskuksen johtajaa (päivähoito) koskevaan muistutukseen antaa vastineen palveluyksikön johtaja. Muihin muistutuksiin antaa vastineen aluejohtaja.

Vastauksen viranhaltijoille osoitettuihin kanteluihin ja selvityspyyntöihin allekirjoittaa apulaiskaupunginjohtaja, vastuualuejohtaja, palveluyksikön johtaja, aluejohtaja tai palvelukeskuksen johtaja (päivähoito).


9 § Otteiden oikeaksi todistaminen

Pöytäkirjaotteen todistaa oikeaksi päätöksentekijä, pöytäkirjanpitäjä, vastuualueen esimies, hänen sijaisensa tai apulaiskaupunginjohtajan määräämä muu henkilö.


10 § Voimaantulo

Tämä toimintasääntö tulee voimaan 1.1.2012.

<< edellinen sivu   

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje