Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Keski-Suomen Pelastuslaitos Liikelaitoksen johtosääntö (2009)


Tunniste: 2009


Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 1.12.2008 ja määrännyt tulemaan voimaan 1.1.2009 alkaen.Sisällys

1§ Toiminimi ja toiminta-alue
2§ Keski-Suomen pelastuslaitoksen toimiala ja tehtävät
3§ Keski-Suomen pelastuslaitoksen johtokunta
4§ Johtokunnan kokoonpano ja esittely
5§ Keski-Suomen pelastuslaitoksen johtaja
6§ Muita määräyksiä
7§ Voimaantulo


1§ Toiminimi ja toiminta-alue

Liikelaitoksen toiminimi on Keski-Suomen pelastuslaitos Liikelaitos. Jäljempänä tässä johtosäännössä käytetään lyhennettyä nimeä Keski-Suomen pelastuslaitos.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen toiminta-alueen muodostavat Jyväskylän, Jämsän, Keuruun, Saarijärven, Viitasaaren ja Äänekosken kaupungit sekä Hankasalmen, Joutsan, Kannonkosken, Karstulan, Kinnulan, Kivijärven, Konneveden, Kyyjärven, Kuhmoisten, Laukaan, Luhangan, Multian, Muuramen, Petäjäveden, Pihtiputaan, Toivakan ja Uuraisten kunnat.


2§ Keski-Suomen pelastuslaitoksen toimiala ja tehtävät

Keski-Suomen pelastuslaitos toimii kuntalain 10 a luvun mukaisena liikelaitoksena.

Jyväskylän kaupunginhallituksen alaisena toimielimenä toimii Keski-Suomen pelastuslaitoksen johtokunta. Johtokunta toimii samalla Keski-Suomen alueen pelastustoimen asianomaisena monijäsenisenä toimielimenä. Keski-Suomen pelastuslaitoksen johtokunnan alaisena liikelaitoksena Keski-Suomen pelastuslaitos tuottaa alueen ihmisille ja yrityksille korkeatasoiset pelastustoimen palvelut ennaltaehkäisemällä onnettomuuksia ja antamalla nopeaa ja tuloksellista apua onnettomuustilanteissa kaikissa olosuhteissa.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen johtokunnan ja sen alaisena toimivan Keski-Suomen pelastuslaitoksen vastuualueeseen kuuluu pelastustoimen ylläpito ja sen palvelujen tuottaminen, kuten pelastuslaissa (468/2003) ja muissa säännöksissä on tarkoitettu.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen tehtävänä on toiminta-alueellaan vastata pelastustoimesta ja tässä tarkoituksessa huolehtia kansalaisten, yritysten ja yhteisöjen turvallisuudesta. Tässä tehtävässä pelastuslaitos huolehtii osaltaan onnettomuuksien ennaltaehkäisystä, kansalaisten toimintavalmiuksien riittävyydestä ja toiminnasta onnettomuustilanteissa pelastuslainsäädännössä ja palvelutasopäätöksessä säädetyllä tavalla.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen tehtäviin kuuluvat siten:

1) ylläpitää pelastustoimen tehtäviä varten pelastustoimen järjestelmää;
2) huolehtia pelastustoimen alaan kuuluvasta valistuksesta ja neuvonnasta sekä toimia asiantuntijana pelastustointa koskevissa asioissa;
3) huolehtia pelastusviranomaisille kuuluvasta onnettomuuksien ehkäisystä ja vahinkojen rajoittamisesta sekä palotarkastuksista;
4) huolehtia pelastustoimintaan kuuluvista tehtävistä;
5) huolehtia osaltaan väestönsuojeluun kuuluvista tehtävistä ja ylläpitää niiden edellyttämää valmiutta;
6) yhteen sovittaa eri viranomaisten ja pelastustoimeen osallistuvien muiden tahojen toimintaa pelastustoimessa; sekä
7) huolehtia osaltaan pelastustoimen henkilöstön kouluttamisesta.

jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje