Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän vesilaitoksen yleiset toimitusehdot


Tunniste: toimitusehdot 03


9. KIINTEISTÖN SAMMUTUSVESILAITTEISTOT

9.1 HAKEMUS JA SOPIMUS

Asiakkaan tulee tehdä kirjallinen hakemus vesilaitokselle sammutusveden hankinnasta silloin, kun kiinteistölle on tarkoitus rakentaa automaattiset tms. sammutusvesilaitteet.

Laitos voi tehdä erillisen sopimuksen sammutusveden toimittamisesta kiinteistökohtaisiin sammutusvesilaitteisiin, mikäli laitos katsoo, että liittämisestä ei aiheudu haittaa talousveden toimittamiselle eikä muulle laitoksen toiminnalle. Laitoksella ei ole velvollisuutta hyväksyä sprinklerilaitteistoja kytkettäväksi suoraan verkostoon.

9.2 Syöttövesijohto

Syöttövesijohto on liittymiskohdan ja sprinklerilaitteiston välinen vesijohto.

9.3 Liittymiskohta

Laitos osoittaa sprinklerilaitteiston syöttövesijohdon liittymiskohdan, joka voi poiketa näiden määräysten mukaisesta tonttivesijohdon liittymiskohdasta

9.4 Suunnittelu ja asentaminen

Sprinklerilaitteiston suunnittelussa ja asennuksessa on noudatettava kulloinkin voimassa olevia sprinklerisääntöjä sekä kvv-laitteistoja koskevia määräyksiä ja ohjeita.

Asiakkaan on esitettävä sprinklerilaitteiston, muiden sammutusvesilaitteiden ja koko kiinteistön mitoitusvesimäärä, sekä asian harkinnassa tarvittavat muut laitoksen erikseen pyytämät selvitykset.

9.5 Kunnossapitovelvollisuus

Asiakas vastaa kiinteistökohtaisten sammutusvesilaitteistojen toiminnasta ja kunnosta kvv-laitteistoista annettujen viranomaismääräysten mukaisesti.

9.6 Sammutusvesilaitteiden kokeileminen

Sammutusvesilaitteiden kokeilemisesta on asiakkaan ilmoitettava laitokselle. Kokeilemisesta peritään laitoksen palvelumaksuhinnastossa määrättyjä maksuja.

Asiakas on velvollinen tiedottamaan muille asiakkaille kokeilusta aiheutuvista paineen ja veden laadun muutoksista. Asiakas vastaa kokeilusta mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja haitoista muille asiakkaille ja laitokselle.

9.7 Muutokset

Jos laitoksen arvioima toimitusvesimäärä, painetaso tai muut vedentoimitukseen vaikuttavat tekijät muuttuvat, asiakas on velvollinen saattamaan asia laitoksen tietoon. Laitoksella on oikeus tarkistaa sopimus uusia olosuhteita vastaavaksi.

9.8 Irtikytkentä ja tarkastus

Sprinklerilaitteistojen irtikytkennässä ja tarkastuksessa tulee noudattaa sisäasiainministeriön antamia määräyksiä.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje