Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Hallintosääntö (2016)


Tunniste: 2016


IX LUKU PALVELUORGANISAATIO

39 § Konsernihallinto ja toimialat

Kaupungin palveluorganisaatio koostuu konsernihallinnosta ja kolmesta toimialasta, jotka ovat:

1. Sivistys
2. Perusturva
3. Kaupunkirakenne

Konsernihallinnon ohjauksesta ja päätöksenteosta vastaa kaupunginhallitus. Toimialojen ohjauksesta ja päätöksenteosta vastaa asianomainen lautakunta 7 §:ssä määritellyn toimivallan mukaisesti.

Kaupunkirakenteen toimialan ohjauksesta ja päätöksenteosta vastaavat kaupunkirakennelautakunta, jätelautakunta sekä rakennus- ja ympäristölautakunta.

Sivistyksen toimialan ohjauksesta ja päätöksenteosta vastaa sivistyslautakunta perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen osalta ja muilta osin kulttuuri- ja liikuntalautakunta

Perusturvan toimialan ohjauksesta ja päätöksenteosta vastaa perusturvalautakunta.

Kaupungin palveluorganisaatioon kuuluvat seuraavat liikelaitokset:

1. Talouskeskus-liikelaitos
2. Tilapalvelu-liikelaitos
3. Työterveys Aalto -liikelaitos
4. Keski-Suomen pelastuslaitos -liikelaitos
5. Altek Aluetekniikka -liikelaitos
6. Kylän Kattaus -liikelaitos

Liikelaitokset kuuluvat kaupunginjohtajan alaisuuteen lukuun ottamatta Altek Aluetekniikka -liikelaitosta, joka kuuluu kaupunkirakenteen toimialajohtajan alaisuuteen.

40 § Toimialojen ja konsernihallinnon organisoituminen ja johtaminen

Toimialat jakautuvat palvelualueiksi ja palveluyksiköiksi sekä mahdollisesti vielä toimintayksiköiksi.

Palvelualueita johtavat palvelujohtajat. Palveluyksiköitä johtavat palvelupäälliköt. Tietohallintojohtaja rinnastetaan palvelujohtajaan.
Palvelualueilla voi olla toiminnan laajuuden tai luonteen perusteella myös muita merkittäviä osakokonaisuuksia, joille on määritelty esimiesvastuuta.

Palveluorganisaation toimintaa koordinoivat johtoryhmät. Kaupunginjohtaja nimeää kaupungin johtoryhmän. Toimialajohtajat nimeävät toimialan johtoryhmän ja kansliapäällikkö konsernihallinnon johtoryhmän. Henkilöstöjärjestöt nimeävät edustajansa näihin johtoryhmiin.

Kansliapäälliköllä, henkilöstö-, talous- ja viestintäjohtajalla on oikeus antaa koko kaupunkiorganisaatiota koskevia henkilöstö-, talous- ja viestintäohjeita.

Kaupunginjohtaja, toimialajohtajat ja kansliapäällikkö voivat nimittää toimialojen välistä toimintaa koordinoivia ohjaus- ja työryhmiä.

Organisaation muodostamista koskevasta toimivallasta määrätään 36 ja 37 §:ssä.

41 § Viestintä

Kaupungin viestintää ohjaa kaupunginhallitus, joka hyväksyy viestinnän linjaukset. Viestintäjohtaja johtaa viestintää hyväksyttyjen linjausten mukaisesti. Viestinnän linjaukset noudattavat hallinnon julkisuusperiaatetta.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje