Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Hallintosääntö


Selvennys: 2014



IX LUKU PALVELUORGANISAATIO

39 § Palvelukokonaisuudet

Kaupungin palveluorganisaatio koostuu kuudesta palvelukokonaisuudesta. Palvelukokonaisuudet ovat:

1. Konsernihallinto ja kilpailukyky
2. Kaupunkirakennepalvelut
3. Kulttuuri- ja liikuntapalvelut
4. Kasvun ja oppimisen palvelut
5. Vanhus- ja vammaispalvelut
6. Sosiaali- ja terveyspalvelut

Konsernihallinto ja kilpailukyky -palvelukokonaisuuden ohjauksesta ja päätöksenteosta vastaa kaupunginhallitus. Muiden palvelukokonaisuuksien ohjauksesta ja päätöksenteosta vastaa asianomainen lautakunta 7 §:ssä määritellyn toimivallan mukaisesti.

Kaupunkirakennepalvelujen ohjauksesta ja päätöksenteosta vastaavat kaupunkirakennelautakunta sekä rakennus- ja ympäristölautakunta.

Kulttuuri- ja liikuntapalvelujen ohjauksesta ja päätöksenteosta vastaa kulttuuri- ja liikuntalautakunta.

Kasvun ja oppimisen palvelujen ohjauksesta ja päätöksenteosta vastaa sivistyslautakunta.

Vanhus- ja vammaispalvelujen sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen ohjauksesta ja päätöksenteosta vastaa perusturvalautakunta.

Kaupungin palveluorganisaatioon kuuluvat seuraavat liikelaitokset:

1. Talouskeskus-liikelaitos
2. Tilapalvelu-liikelaitos
3. Työterveys Aalto -liikelaitos
4. Keski-Suomen pelastuslaitos -liikelaitos
5. Altek Aluetekniikka -liikelaitos
6. Kylän Kattaus -liikelaitos

Konsernihallinto ja kilpailukyky -palvelukokonaisuuden lisäksi kaupunginjohtajan alaisuuteen kuuluvat myös Talouskeskus-liikelaitos, Tilapalvelu-liikelaitos, Työterveys Aalto -liikelaitos ja Keski-Suomen pelastuslaitos -liikelaitos.

Kaupunkirakennepalveluista vastaavan apulaiskaupunginjohtajan alaisuuteen kuuluvat Altek Aluetekniikka -liikelaitos ja Kylän Kattaus -liikelaitos.

40 § Palvelukokonaisuuksien organisoituminen ja johtaminen

Kaupunginjohtaja tai apulaiskaupunginjohtaja vastaa yhden tai useamman palvelukokonaisuuden johtamisesta, toiminnasta ja taloudesta. Vastuualuejohtajat toimivat kaupunginjohtajan tai apulaiskaupunginjohtajan alaisuudessa palvelukokonaisuuksien tai muiden vastaavien kokonaisuuksien johtajina.

Palvelukokonaisuuksissa on pääprosesseja tai muita merkittäviä osakokonaisuuksia, jotka toiminnan laajuuden ja luonteen perusteella koostuvat palveluyksiköistä tai alueyksiköistä sekä toimintayksiköistä.

Kaupunginjohtaja tai apulaiskaupunginjohtaja päättää palvelukokonaisuuksiensa pääprosesseista, palveluyksiköistä ja alueyksiköistä sekä niiden nimistä. Vastuualuejohtaja päättää toimintayksiköiden muodostamisesta ja niiden nimistä.

Palveluorganisaation toimintaa koordinoivat johtoryhmät. Kaupunginjohtaja nimeää kaupungin johtoryhmän, apulaiskaupunginjohtaja, kansliapäällikkö ja vastuualuejohtaja nimeävät oman tehtäväalueensa johtoryhmän. Henkilöstöjärjestöt nimeävät edustajansa näihin johtoryhmiin.

Kaupunginjohtaja, apulaiskaupunginjohtajat ja kansliapäällikkö voivat nimittää palvelukokonaisuuksien välistä yhteistyötä koordinoivia ohjaus- ja työryhmiä.

41 § Viestintä

Kaupungin viestintää ohjaa kaupunginhallitus, joka hyväksyy viestinnän linjaukset. Viestintäjohtaja johtaa viestintää kaupunginjohtajan alaisuudessa hyväksyttyjen linjausten mukaisesti. Viestinnän linjaukset noudattavat hallinnon julkisuusperiaatetta.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje