Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Kirjailijavieraana Mikko Pyhälä

Pvm: 12.08.2019
Klo: 17.30 - 18.30
Luokat: Kirjastossa tapahtuu ;
Paikka: Jyväskylän kaupunginkirjasto, Pääkirjasto
Osoite: Vapaudenkatu 39-41, Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
https://www.keskikirjastot.fi/web/arena/-/kirjailijavieraana-mikko-pyhala

Suurlähettiläs emeritus ja tietokirjailija Mikko Pyhälän uunituore ja ajankohtainen kirja "Kun yö saapuu Venezuelaan – Taistelu oikeusvaltiosta" kertoo Venezuelan lähihistoriaa. Vallankaappaushankkeista vankilassa istunut everstiluutnantti Hugo Chavez voitti presidentinvaalit, minkä jälkeen valtion suunnattomat mineraalirikkaudet käytettiin populistisen yksinvaltiuden rakentamiseen. Oikeusvaltio ja sen tuotantorakenteet tuhottiin, ja Venezuela joutui lopulta järjestäytyneen rikollisuuden käsiin. Enemmistö venezuelalaisista elää äärimmäisessä köyhyydessä ja kärsii lääkkeiden ja ravinnon puutteesta. Miljoonat kansalaiset ovat lähteneet maanpakoon. Vuonna 2019 parlamentin puhemies Juan Guaidó nousi perustuslain mukaiseksi väliaikaiseksi presidentiksi, mutta diktaattoripresidentti Nicolas Maduro ei luovu vallasta.

Mikko Pyhälä toimi Suomen suurlähettiläänä Venezuelassa vuosina 2006-2013. Hän näki omin silmin, kuinka epäpätevä hallinto ja valtava tuhlaus romahduttivat valtion hylkiöksi.

Pyhälä sai jaetun Tieto-Finlandia -palkinnon vuonna 1992 teoksesta Amazonia. Pyhälää haastattelee toimittaja Vesa Niinikangas.

Hinnat ja liput:
Vapaa pääsy, tervetuloa!

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunginkirjasto
puh 014 266 4146
https://www.jyvaskyla.fi/kirjasto

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje