Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Jyväskylä Sinfonia: Kahdesta maailmasta

Pvm: 18.09.2019
Klo: 19.00
Luokat: Musiikki ; klassinen ;
Paikka: Jyväskylän kaupungintalo
Osoite: Vapaudenkatu 32, 40100 Jyväskylä, Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
https://www.jyvaskylasinfonia.fi/jyvaskyla-sinfonia/konsertit/syksy-2019/189-kamarikonsertti-kahdesta-maailmasta

Anu Järvela, viulu
Kaisa Ivars, viulu
Maria Mangeloja, alttoviulu
Ilkka Kauppi, sello

Antonín Dvořák: Jousikvartetto nro 12, Amerikkalainen
Dmitri ¦ostakovit¨: Jousikvartetto nro 8

Syyskauden kamarikonsertit alkavat 18.9., kun kuulemme Jyväskylän kaupungintalon salissa Jyväskylä Sinfonian muusikoista koostuvaa jousikvartettia. Kvartetissa soittavat Anu Järvela ja Kaisa Ivars (viulu), Maria Mangeloja (alttoviulu) sekä Ilkka Kauppi (sello). Kvartetti on valinnut konsertin ohjelmaan erityisissä olosuhteissa syntyneitä mestariteoksia: Antonín Dvořákin jousikvarteton nro 12 sekä Dmitri ¦ostakovit¨in jousikvarteton nro 8.

T¨ekkiläinen Dvořák tunnetaan maansa kansallisromanttisena säveltäjänä, mutta hän sai musiikkiinsa aivan uusia vaikutteita oleskellessaan Yhdysvalloissa 1800-luvun lopussa. Jousikvartetto nro 12, lisänimeltään Amerikkalainen, syntyi Yhdysvalloissa, ja siinä voi kuulla vaikutteita intiaanien musiikista sekä afroamerikkalaisesta musiikista. Kvartetolla on yhtymäkohtia myös kuuluisaan 9. sinfoniaan, joka tunnetaan nimellä Uudesta maailmasta. Aivan toisenlaisissa oloissa syntyi puolestaan ¦ostakovit¨in 8. jousikvartetto, joka on omistettu fasismin ja sodan uhreille. Vain kolmessa päivässä syntynyt synkkä ja äärettömän intensiivinen teos muistaa totalitaristisen yhteiskuntajärjestelmien uhreja ja käyttää tematiikassaan muun muassa juutalaista kansanmusiikkia.

Hinnat ja liput:
Lippu.fi: 17,50¤ / 14,50¤ / 9,50¤ + toimitusmaksut alk. 1¤ Teatterin lippumyymälä: 15¤ / 13¤ / 7¤

Lisätietoja:
Jyväskylä Sinfonia
puh 0400 640 109
outi.rasanen@jkl.fi
http://www.jyvaskylasinfonia.fi/

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje