Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Jyväskylä Sinfonia: Straussin muodonmuutos

Pvm: 11.09.2019
Klo: 19.00
Luokat: Musiikki ; klassinen ;
Paikka: Jyväskylän kaupunginteatteri
Osoite: Vapaudenkatu 36, Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
https://www.jyvaskylasinfonia.fi/jyvaskyla-sinfonia/konsertit/syksy-2019/119-sinfoniakonsertti-straussin-muodonmuutos

Eva Ollikainen, kapellimestari
Leonardo Chiodo, sello

Richard Strauss: Serenadi G-duuri, ekS
Søren Nils Eichberg: Endorphin
Dmitri ¦ostakovit¨: Sellokonsertto nro 1
Richard Strauss: Metamorfooseja 23 soolojouselle

Yksi syyskautemme huippuvierasta on kapellimestari Eva Ollikainen, jonka luonnollinen johtajuus, tarttuva innostuneisuus ja elegantti tekniikka valloittavat orkestereita ja yleisöä ympäri maailmaa. Ollikaisen ura käynnistyi hänen voitettuaan Jorma Panula -kapellimestarikilpailun vasta 21-vuotiaana. Eva on suunnitellut syyskuun konserttiimme huippumielenkiintoisen, säveltäjä Richard Straussin persoonan ympärille kietoutuvan ohjelman. Konsertin solistina on sellistisensaatio Leonardo Chiodo. Nuori sellotaiteilija Chiodo voitti Turun sellokilpailun 2018 ja ylsi kärkisijoille samana vuonna myös kansainvälisessä Paulon sellokilpailussa.

Leonardon teoksena on Dmitri ¦ostakovit¨in sellokonsertto nro 1, jonka ¦ostakovit¨ sävelsi ystävälleen Mstislav Rostropovichille. Konserton sanotaan olevan yksi sellokirjallisuuden haastavimmista teoksista, ja se on tunnettu myös teoksen alussa kuultavasta, säveltäjän nimeen perustuvasta DSCH-sävelmotiivista. Konsertin avaa harvinainen teos, Richard Straussin varhaistuotantoon kuuluva serenadi G-duuri orkesterille. Saksalaisen nykysäveltäjän Søren Nils Eichbergin Endorphin puolestaan on jännittävä concerto grosso jousikvartetille ja orkesterille. Konsertin lopuksi palaamme Richard Straussiin ja nyt hänen myöhäistuotantoonsa: Metamorfooseja 23 soolojouselle on kirjoitettu toisen maailmansodan hävityksen vaikuttamana.

Hinnat ja liput:
Lippu.fi: 29,50¤ / 27,50¤ / 12,50¤ + toimitusmaksut alk. 1¤ Teatterin lippumyymälä: 27¤ / 25¤ / 10¤

Lisätietoja:
Jyväskylä Sinfonia
puh 0400 640 109
outi.rasanen@jkl.fi
http://www.jyvaskylasinfonia.fi/

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje