Takaisin

Projekti: Digitaitoja työmarkkinoille
Tiivistelmä: Digitaitoja työmarkkinoille -hankkeen toteuttaja on Jyväskylän kaupunki, ja toimii osana työllisyyspalveluiden kokonaisuutta. Hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja hankkeen toiminta-aika on 2.5.2023 – 31.7.2025.
Digitaitoja työmarkkinoille -hankkeessa kehitetään palvelumalleja, joilla selvitetään digitaalisten työmarkkinoiden tarpeita sekä kehitetään reittejä kohtaanto-ongelman ratkaisemiseksi. Hankkeen asiakkaiden ohjaustyössä hyödynnetään sekä kasvokkain tapahtuvaa työskentelyä että digitaalisia yhteisötyökaluja. Digitaaliset taidot eli kyvyt käyttää digitaalisia sovelluksia, välineitä ja palveluita ovat keskeisessä osassa nykyajan työelämässä. Digitaaliset taidot näkyvät erityisesti kasvavilla teknologia-, media- ja pelialoilla, mutta linkittyvät vahvasti koko työelämään. Tietojenhallintajärjestelmien tunteminen, sosiaalisen median viestinnän hallitseminen, ohjelmistokehityksen taidot sekä media- ja sisällöntuotannon osaaminen vahvistavat työnhakijoiden mahdollisuuksia kiinnittyä työmarkkinoille.
Digitaalisten kasvu-, teknologia-, media- ja pelialojen osaajapula ja digikuilu vaativat innovatiivisia ja kohdennettuja ratkaisuja. Digitaitoja työmarkkinoille -hankkeessa kehitettävät palvelumallit eroavat perinteisistä työllistymistä edistävistä toimenpiteistä ja tuovat niille samalla lisäarvoa. Hankkeessa toteutettava kartoitus- ja yritysyhteistyö sekä digitaalisia taitoja kasvattavat toimenpiteet luovat räätälöityjä reittejä avoimille työmarkkinoille. Lisäksi hankkeessa työskentelevät osaamisvalmentajat edistävät palveluihin osallistuvien ohjautumista avoimille työmarkkinoille.
Projektipäällikkö:
Auhtola Sari
Sari.Auhtola[at]jyvaskyla.fi 
Strategian kärki:
Elinvoiman kaupunki 
Toimiala tai liikelaitos:
Elinkeino ja työllisyys 
Projektiluokitus:
C Ulkoisen rahoituksen projekti 
Projektityyppi:
Palvelutuotannon kehittäminen (kuntalainen) 
Projektin vaihe:
Toteutus (P3-P4) 
Päätoteuttaja:
Jyväskylän kaupunki 
Projektisuunnitelman hyväksyminen:
02.05.2023 
Projektin päättäminen:
31.07.2025 
Hankkeen kokonaisbudjetti:
693016 
Ulkopuolisen rahoituksen osuus kokonaisbudjetista:
554411 
Jyväskylän omarahoitusosuus:
27721 
Jyväskylän osuuden budjetti:
138605 
Kaupungin ulkopuolinen rahoitus:
110884 
Rahoittajat: