Takaisin

Projekti: WellbeingDataLab – synteettisen hyvinvointidatan hautomo
Tiivistelmä: WellbeingDataLab –hanke on Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän kaupungin elinkeinopalveluiden yhteishanke, jossa kehitetään liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvästä datasta synteettistä dataa tukemaan tulevaisuuden menestysinnovaatioiden tuotekehitystä monipuolisesti alan yrityksissä. Hankkeessa muodostuva yritysten käyttöön tarjottava synteettinen datavaranto mahdollistaa vaativampien tuotekehitysprosessien nopeamman aloituksen ja läpiviennin. Samalla käyttäjäystävällisemmät, paremmin toimivat ja validimmat kuluttajia houkuttelevammat tuotteet hyödyttävät niin alueen elinkeinoelämää kuin yksilöllistetympää terveydenhuoltoa ja kuluttajien tarpeita. Hanke luo tarvittavat edellytykset ja henkilöresurssit, jotka mahdollistavat aidosti uuden innovaatioalustan pilotoimisen ja testaamisen. Synteettisen datamallin luonti vaatii kyseiseen kontekstiin ja tarkasteltavaa ilmiöön sidottua esimerkkidataa.
Lisäksi uudenlaisten liiketoimintamallien synnyttäminen ja datan jakaminen yrityksien tuotekehityksen käyttöön asettavat tiukkoja vaatimuksia yksityishenkilöiltä kerätyn datan käytölle. Hankkeen myötä mahdollistuvan ekosysteemin toimintavapauden selvittäminen kuuluu myös hankkeen osakokonaisuuksiin. Hankkeen aikana etsitään optimoituja ratkaisuja kerättävän hyvinvointi-, liikkumis-, ja aktiivisuusdatan nopea ja tehokas siirtyminen synteettisen datageneraattorin käytettäväksi.
Hankkeessa selvitetään myös eri laitevalmistajien pilvipalveluiden rajapintojen soveltuvuutta ja tarvittavia lupaprosesseja kuluttajien rinnakkaisdatan hyödyntämiseen synteettisen datavarannon laajentamisen osana.
Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän kaupungin elinkeinopalveluiden toteuttama WellbeingDataLab -hanke toimii Jyväskylä ja Keski-Suomi lähtöisesti. Sisällöltään hanke mukailee Jyväskylän ekosysteemisopimusta niin Liikunnan, terveyden edistämisen ja hyvinvoinnin ekosysteemin, mutta osin myös Uudistuvan teollisuuden ekosysteemin ja siinä korostetun digitalisaation osalta.
Projektipäällikkö:
Lappeteläinen Taija
Taija.Lappetelainen[at]jyvaskyla.fi
040 5239321 
Strategian kärki:
Elinvoiman kaupunki 
Toimiala tai liikelaitos:
Elinkeino ja työllisyys 
Projektiluokitus:
C Ulkoisen rahoituksen projekti 
Projektityyppi:
Ekosysteemihankkeet 
Projektin vaihe:
Toteutus (P3-P4) 
Päätoteuttaja:
Oppilaitos 
Projektisuunnitelman hyväksyminen:
13.10.2023 
Projektin päättäminen:
 
Hankkeen kokonaisbudjetti:
40352 
Ulkopuolisen rahoituksen osuus kokonaisbudjetista:
24212 
Jyväskylän omarahoitusosuus:
16140 
Jyväskylän osuuden budjetti:
40352 
Kaupungin ulkopuolinen rahoitus:
24212 
Rahoittajat: