Takaisin

Projekti: TKI-telakointi
Tiivistelmä: TKI-telakointi on Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun ryhmähanke, jossa muodostetaan ja vakiinnutetaan tutkimusyhteistyön telakoitumisalusta. Hankkeessa syntyvä uusi toimintaympäristö tukee yritysten TKI-toiminnan kiihdyttämistä. Hanke perustuu Jyväskylän ekosysteemisopimuksen tavoitteisiin sekä hanketoteuttajien tunnistamaan tarpeeseen madaltaa elinkeinoelämän kynnystä kytkeytyä tutkimuslaitosten TKI-infrastruktuuriin ja TKI-palveluihin. TKI-asteen nostaminen edellyttää erityisesti pk-sektorin yritysten TKI-panostusten kasvattamista. Nykytilanteessa samanlaista organisaatiorajat ylittävää toimintamallia TKI-palvelujen hyödyntämiseen ei ole olemassa. Alueen korkeakoulut ja Jyväskylän kaupunki toimivat verkostomaisesti, mutta esimerkiksi yksittäisiä yritystarpeita ei pystytä käsittelemään järjestelmällisesti organisaatiorajat ylittäen eikä TKI-palvelutarpeita pystytä lähestymään laajempina kokonaisuuksina ja eri toimijoiden vahvuuksia yhdistellen.
Hanke luo tarvittavat edellytykset ja henkilöresurssit, jotta uusi toimintamalli prosesseineen voidaan kehittää ja toiminta voidaan käynnistää. Hankkeessa luodaan uusia prosesseja ja toimintamalleja (ns. palvelupolkuja), jotka mahdollistavat yritysyhteistyön toteuttamisen. Yritysyhteistyön sujuvuus vaatii uusien prosessien luomista kaikkien hankeosapuolten toimintaan. Hanke antaa syötteet siitä, millaisia muutoksia TKI-infrastruktuurin tehokkaampi hyödyntäminen ja tutkimusyhteistyön parantaminen edellyttävät kaikilta hankkeen osapuolilta. Hanke toteutetaan työpakettilähtöisesti ja kokeilevalla otteella tiiviisti yritysten tarpeita tunnistaen ja varmistaen. Muodostettavan toimintaympäristön erilaisia toimintatapoja ja -malleja kokeillaan matalalla kynnyksellä yhteistyössä yritysten kanssa.
Hankkeen tuotoksena on telakoitumisalusta. Telakoitumisalusta prosesseineen muodostaa pysyvän uuden toimintaympäristön, jonka laajenemisen tarpeet ja edellytykset on tunnistettu ja suunniteltu. Hankkeen tuottama pysyvä muutos ei ole staattinen toimintamalli, vaan dynaamisesti kehittyvä toimintaympäristö, jonka kehittyminen ja laajentuminen jatkuu myös hankkeen päätyttyä. Uusi toimintaympäristö kohottaa alueen T&K-investointeja sekä kiihdyttää elinkeinoelämän uudistumista ja luo näin ollen myös pitkäaikaisia ja pysyviä vaikutuksia.
Projektipäällikkö:
Hentunen Johanna
Johanna.Hentunen[at]jyvaskyla.fi
0401679317 
Strategian kärki:
Elinvoiman kaupunki 
Toimiala tai liikelaitos:
Elinkeino ja työllisyys 
Projektiluokitus:
C Ulkoisen rahoituksen projekti 
Projektityyppi:
Ekosysteemihankkeet 
Projektin vaihe:
Toteutus (P3-P4) 
Päätoteuttaja:
Jyväskylän kaupunki 
Projektisuunnitelman hyväksyminen:
13.01.2023 
Projektin päättäminen:
 
Hankkeen kokonaisbudjetti:
203215 
Ulkopuolisen rahoituksen osuus kokonaisbudjetista:
121929 
Jyväskylän omarahoitusosuus:
81286 
Jyväskylän osuuden budjetti:
203215 
Kaupungin ulkopuolinen rahoitus:
121929 
Rahoittajat: