Latuinfo

JYVÄSKYLÄN SEUDUN LATUINFO

Luistavia suksia

Latuinfo

Latuinfossa kerrotaan ajankohtaisia tietoja Jyväskylän seudun hiihtoladuista ja niiden kunnosta. Sivulla ilmoitetaan milloin reitti on viimeksi kunnostettu.

Kunnostetut ladut

Hiihtoa

Eilen kunnostetut

Laajavuori Kuntolenkki p/v, Lammenlenkki p/v, Vuorenlenkki p/v
Ladun majan ulkoilualue Ladun Maja - Kotalampi p/v, Ladun Maja - Mustalampi p/v, Majan pikku 2 p/v, Soidenlampi p/v
Tikkakoski Itärannan kuntorata 1.6 km p/v
Vehniän alueen ladut Vehniä - Tikkakoski v, Vehniä kuntorata v

2-5 päivää sitten kunnostetut

Keljonkangas Kuntolatu 1.6 km p/v, Kuntolatu 2,5 km p/v
Ladun majan ulkoilualue Hanhipern lenkki p/v
Tikkakoski Itärannan lenkki 7 km p/v, Kaposenmäen lenkki 8.5 km p/v, Länsirannan Valaistu Kuntolatu 2,0 ja 3,5 km p/v

Tiedotteet

Tiedote 6.4.2021 Keljonkangas

Metsätöitä Keljonkangas-Sarvivuori

Keljonkankaan 4,4 km:n lenkki on poistettu hiihtokäytöstä metsätöiden vuoksi ti 6.4. alkaen. Työt sijoittuvat Sarvivuoren asuinalueen, itätuulentien ympäristöön. Metsätraktori käyttää latupohjaa puunkorjuuseen.

Tiedote 1.4.2021

LATUTILANNE JYVÄSKYLÄSSÄ

Keväiset kelit ovat saapuneet Jyväskylään ja hiihtokausi alkaa vääjäämättä lähestyä loppuaan. Pääsiäispyhien aikaan latuja kunnostetaan joka päivä mahdollisuuksien mukaan säiden salliessa. Tästä poikkeuksena Huhtasuo-Vaajakoski -alueen reitistö, jossa ei ole kunnostusta sunnuntaina 4.4. Latujen kunnostus on tällä hetkellä erittäin hidasta, koska kelit vaihtelevat päivän aurinkoisista pluskeleistä yöpakkasiin tehden latupohjista jäisiä. Tämän vuoksi jokaista reittiä ei ehditä kunnostamaan saman päivän aikana, mutta latuinfoa seuraamalla selviää, mitkä reitit on kunnostettu.

Hiihtäjiä kehotetaan käyttämään harkintaa aamuisin ja iltaisin, kun ladut ovat jäiset ja liikkumaan oman taitotason mukaan. Lisäksi kevätkelit voivat tuoda laduille yllätyksiä, sulia ja jäisiä paikkoja voi ilmestyä nopeastikin ja sulamisvedet voivat virrata laduille. Tarkkaavaisuutta siis laduilla!

Latujen kunnostus jatkuu siis ainakin pääsiäisen yli ja tilannetta seurataan päivittäin. Vähitellen osa reittiosuuksista pudotetaan pois kunnostuksen piiristä ja reittien kunnostuksen lopettamisesta tiedotetaan aikanaan.

Tiedote 26.3.2021 Tikkakoski Ampujien maja Jyväsjärvi Tuomiojärvi Säynatsalon ja Keljon jääladut Jyskän Haapalahti jääladut Palokkajärvi Alvajärvi Tyyppälänjärvi

Jäälatujen kunnostus lopetettu

Järvien jäälatuja ei enää tänä talvena kunnosteta, sillä lumikerros järvien jäillä on jo ohentunut ja pakkautunut, eikä kunnostus ole enää järkevää. Koska kunnostus on lopetettu, emme luonnollisesti enää tutki jään vahvuutta, emmekä ota vastuuta sen kantavuudesta.

terveisin liikuntapalvelut

Tiedote 11.2.2021 Säynatsalon ja Keljon jääladut

VAARALLINEN JÄÄLATU!

Keljonlahden voimalaitoksen läheisyyteen on ilmestynyt vaarallinen hiihtoreitti, joka kulkee Naattiasta Iso-Urttiin. Voimalaitosten jäähdytysvedet voivat sulattaa nopeasti paksun lumen alla olevan ohuen jään. Jyväskylän Voima Oy ei suosittele alueen jäällä kulkemista. Jäänmittaajat toimittavat myös ladun molempiin päihin myös varoituskyltit (nämä tiedot on poimittu Alva-yhtiöiden tiedotteesta).

Kyseinen latua ei liikuntapalvelut tee,eikä ylläpidä, sen vaarallisuuden takia. Jäälatua Tikasta Naattijaan ei ole vielä liikuntapalveluiden toimesta ajettu ( eikä siten myöskään tutkittu jään paksuutta siellä). Myös sinne ajettu latu on siis jonkun muun tekemä. Latuinfon päivityksistä näet liikuntapalvelujen ylläpitämien jäälatujen tilanteen.
Muista että jäällä liikkuminen tapahtuu aina omalla vastuulla!
Terveisin, liikuntapalvelut