Viitaniemen urheilupuiston sijaintikartta

11 / Viitaniemen liikuntapuisto (Nisulan monttu), asemakaava

Kaavan perustiedot

Sijainti
Asemakaavan muutosalue sijaitsee Jyväskylän keskustan läheisyydessä Nisulan kaupunginosassa, osoitteessa Kisakatu 18. Suunnittelukohteena on Viitaniemen urheilukenttä ja sen viereinen lähivirkistysalue.

Kaavatunnus
tunnus: 11:096

Yhteyshenkilöt
Arto Sipinen, suunnitteluinsinööriMarja Särkkä, suunnitteluavustaja
Sähköpostiosoite muotoutuu periaatteella etunimi.sukunimi@jkl.fi (ei ääkkösiä)

Hyväksyvä taho
Kaupunkirakennelautakunta

Kaavan vaiheet

Kaavoitusprosessin tärkeät päivämäärät
Vireille tuleminen 23.2.2018;Kaavaluonnos nähtävillä 7.9. - 21.9.2018Kaavaehdotus nähtävillä 13.11. - 13.12.2018Kaavan hyväksyminen 08.01.2019Kaava lainvoimainen 01.03.2019

Kaavan uusin vaihe
Kaavamuutos saanut lainvoiman 1.3.2019 Keskisuomalaisessa julkaistulla kuulutuksella.

Kaavan kuvaus

Kaava-alueen nykytila
Suunnittelualue on yksi kaupungin vilkkaimmista ulkoliikuntapaikoista. Liikuntapuiston sijainti keskustan läheisyydessä lisää puiston vetovoimaa.

Kaavan tavoitteet
Asemakaavan laatiminen on lähtenyt liikkeelle Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden hakemuksesta. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa eri käyttäjäryhmien harrastus-, harjoittelu- ja kilpailutoimintaa palvelevien nykyaikaisten huolto- ja pukuhuonetilojen rakentaminen. Nykyinen päärakennus on epäkäytännöllinen eivätkä tilat täytä harjoittelu- ja kilpailutoiminnan nykyisiä vaatimuksia. Tilojen vähyyden vuoksi alueelle on sijoitettu siirrettäviä tilaelementtejä (kontteja) varasto- ja pukuhuonetiloiksi.

 

palaa alueen kaavoihin
palaa valitsemaan alueita

ylös