Hippoksen kaavamuutosalueen sijaintikartta

06 / Hippos, asemakaava

Kaavan perustiedot

Sijainti
Asemakaavan muutosalue sijaitsee noin 1 km Jyväskylän kaupungin keskustasta lounaaseen, Rautpohjankadun, Keskussairaalantien, Voionmaankadun sekä Seminaarinmäen yliopistoalueen osittain rajaamalla alueella.

Kaavatunnus
tunnus: 06:098

Yhteyshenkilöt
Nana Pentti, Asemakaava-arkkitehtiTuula Janatuinen, Suunnitteluavustaja
Sähköpostiosoite muotoutuu periaatteella etunimi.sukunimi@jkl.fi (ei ääkkösiä)

Hyväksyvä taho
Kaupunginvaltuusto

Kaavan vaiheet

Kaavoitusprosessin tärkeät päivämäärät
Vireille tuleminen 16.02.2016;Kaavaluonnos nähtävillä 09.05.-10.06.2016Kaavaehdotus nähtävillä 01.11.-01.12.2016Kaavan hyväksyminen 24.04.2017Kaava lainvoimainen 09.06.2017

Kaavan uusin vaihe
Asemakaavan muutos voimaan 9.6.2017.

Kaavan kuvaus

Kaava-alueen nykytila
Hippoksen alue on keskeinen liikunnan, urheilun sekä niihin liittyvän tutkimuksen ja koulutuksen aluekokonaisuus Jyväskylän keskustan tuntumassa. Suunnittelualueella sijaitsee jäähalli, liikunta- ja terveyslaboratorio, hipposhalli, monitoimitalo ja hyvinvointiteknologian liiketoiminnan keskus, jossa alan tutkimus- ja yritystoiminta toimivat yhteisissä tiloissa. Lisäksi alueella on ulkoliikuntapaikkoja (pesäpallokenttä, jalkapallokenttä, jääkiekkokaukalo, tenniskentät) ja sisäisiä liikenneyhteyksiä sekä pysäköintipaikkoja. Alueella on myös hoidettua puistoa ja pienialaisia lähes luonnontilaisia puistoalueita sekä Köyhälammen vesialue.

Kaavan tavoitteet
Asemakaavan muutoksen tavoitteena on mm. mahdollistaa monipuolisen urheilun, liikunnan ja terveyden edistämisen mahdollistavan toiminnan, koulutuksen, tutkimuksen ja tuotekehityksen sekä tapahtumien järjestämisen Hippoksen alueella.

Kaavan sisältö
Asemakaavan muutoksella myös tutkitaan alueen täydennysrakentamista asumisen ja palvelujen sijoittumiselle, liikennejärjestelyjen parantamista sekä alueen ympäristö- ja rakennussuojeluarvoja. Suunnittelualueen koko on noin 21 ha.

 

palaa alueen kaavoihin
palaa valitsemaan alueita

ylös