02 / Puutarhakatu 16, asemakaava

Kaavan perustiedot

Sijainti
Asemakaavan muutosalue sijaitsee Jyväskylän keskustassa, Harjun kaupunginosassa Puutarhakadun varrella. Tontilla sijaitsee Vapaakirkko -rakennus.

Kaavatunnus
tunnus: 02:125

Yhteyshenkilöt
Virva Hannula, KaavoitusarkkitehtiTuula Janatuinen, Suunnitteluavustaja
Sähköpostiosoite muotoutuu periaatteella etunimi.sukunimi@jkl.fi (ei ääkkösiä)

Hyväksyvä taho
Kaupunginvaltuusto

Kaavan vaiheet

Kaavoitusprosessin tärkeät päivämäärät
Vireille tuleminen 14.01.2020;Kaavaluonnos nähtävillä 26.05.-26.06.2020Kaavaehdotus nähtävillä 06.10.-05.11.2020Kaavan hyväksyminen 18.01.2021Kaava lainvoimainen 12.03.2021

Kaavan uusin vaihe
Asemakaavan muutos voimaan 12.3.2021.

Kaavan kuvaus

Kaava-alueen nykytila
Suunnittelualue kattaa yksityisessä omistuksessa olevan tontin, jonka pinta-ala on noin 1000m2. Tontilla olevan kirkkorakennuksen on suunnitellut arkkitehti Erkki Kantonen ja se on valmistunut vuonna 1961. Rakennukseen on vuonna 1988 tehty maanalainen laajennusosa. Kirkkorakennus on alkuperäisen ilmeensä hyvin säilyttänyt kokonaisuus. Vapaakirkko-rakennuksessa on kuntotutkimuksella sekä mikrobi- ja haitta-ainetutkimuksella osoitettuja laajoja vaurioita. Vauriot ovat pohjakerroksen lattia- ja seinärakenteissa sekä maan päällisissä julkisivuissa. Vapaakirkkoseurakunnan toiminta rakennuksessa on loppunut. Kirkkorakennuksen lisäksi tontilla on asfalttipintainen pysäköintialue maanalaisen laajennusosan päällä sekä nurmialueita rakennuksen länsipuolella. Tontin länsirajalla on orapihlaja-aita.

Kaavan tavoitteet
Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa laadukasta asumispainotteista täydennysrakentamista keskustaan. Kaavamuutoksessa tutkitaan rakennusten purkamisedellytykset sekä mahdollisen uudisrakentamisen laajuus, kaupunkikuvalliset reunaehdot ja muu tontin käyttö. Täydennysrakentaminen on sovitettava yhteen arvokkaan rakennetun kulttuuriympäristön kanssa.

 

palaa alueen kaavoihin
palaa valitsemaan alueita

ylös