Heikinkatu 4, sijaintikartta

03 / Heikinkatu 4, asemakaava

Kaavan perustiedot

Sijainti
Asemakaavan muutosalue sijaitsee aivan Jyväskylän ydinkeskustan tuntumassa, osoitteessa Heikinkatu 4.

Kaavatunnus
tunnus: 03:114

Yhteyshenkilöt
Virva Hannula, KaavoitusarkkitehtiTuula Janatuinen, Suunnitteluavustaja
Sähköpostiosoite muotoutuu periaatteella etunimi.sukunimi@jkl.fi (ei ääkkösiä)

Hyväksyvä taho
Kaupunginvaltuusto

Kaavan vaiheet

Kaavoitusprosessin tärkeät päivämäärät
Vireille tuleminen 27.11.2019;Kaavaluonnos nähtävillä 09.06.-31.07.2020

Kaavan uusin vaihe
Kaavaehdotus oli kaupunkirakennelautakunnan käsittelyssä 10.1.2023. Lautakunta päätti äänestyksen jälkeen äänin 4-9 palauttaa kaavan uudelleen valmisteluun.

Liittymällä postituslistalle sivun oikeasta laidasta saat sähköpostitse tietoa kaavahankkeen etenemisestä.

Kaavaehdotusta voi tarkastella 3D-kaupunkimallissa. Linkki malliin on sivun oikeassa reunassa. Uusi rakennus on esitetty harmaana. Kaupunkimalli-sivuston oikeassa laidassa on i-info nappula, jossa ohjeita liikkumiseen. Mallissa voi liikkua myös sivun oikeassa laidassa olevien sinisten Näkymä-painikkeiden avulla. Sivun vasemmassa laidassa voi lisätä ”täpän” Näytä varjot -kohtaan. Näin saa käyttöön säätimen, jonka avulla voi tutkia uudisrakennuksen ja ympäristön varjoja eri vuorokaudenaikoina. 3D-kaupunkimalli on testattu toimivaksi CHROME-selaimella sekä aivan uusimmilla IE-versioilla. Suosittelemme CHROME-selaimen käyttöä.

Kaavan kuvaus

Kaava-alueen nykytila
Suunnittelualueella sijaitsee 1949 valmistunut arkkitoimisto Cedercreuz & Railon suunnittelema viisikerroksinen asuinkerrostalo piha-alueineen. Rakennuksessa on neljä asuinkerrosta, maanpäällinen kellarikerros sekä kylmä ullakkokerros. Asuinrakennuksen julkisivut ovat rapatut ja väriltään vaalean keltaiset. Rakennuksessa on punainen tiilinen aumakatto ja kattoterassit rakennuksen molemmissa päädyissä. Autopaikat sijoittuvat tontin länsiosaan Vapaudenkadun varteen laajalle pysäköintikentälle. Pysäköintialueella sijaitsee myös viereisen asuinkerrostalon (Vapaudenkatu 74) autopaikat ja kulku viereisen asuinkerrostalon tontille on suunnittelualueen läpi. Vapaudenkadun ja Heikinkadun varressa kasvaa puurivi.

Kaavan tavoitteet
Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa laadukasta asumispainotteista täydennysrakentamista ydinkeskustaan. Täydennysrakentaminen on sovitettava yhteen arvokkaan rakennetun kulttuuriympäristön kanssa. Kaavahankkeen tavoitteet täydentyvät suunnittelun edetessä.

 

palaa alueen kaavoihin
palaa valitsemaan alueita

ylös