Kangasvuorentie 6, havainnekuva 1

Kangasvuorentie 6, sijaintikartta

Kangasvuorentie 6, havainnekuva 2

15/Kangasvuorentie 6, asemakaava

Kaavan perustiedot

Sijainti
Asemakaavan muutos koskee 15. kaupunginosan (Kangasvuori) korttelin 17 tonttia 2.
Kaavamuutosalue sijaitsee Kangasvuoren asuinalueella noin 3 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta osoitteissa Kangasvuorentie 6.

Kaavatunnus
tunnus: 15:100

Yhteyshenkilöt
Mauri Hähkiöniemi, AsemakaavasuunnittelijaJaana Nyman, Suunnitteluavustaja
Sähköpostiosoite muotoutuu periaatteella etunimi.sukunimi@jkl.fi (ei ääkkösiä)

Hyväksyvä taho
Kaupunginvaltuusto

Kaavan vaiheet

Kaavoitusprosessin tärkeät päivämäärät
Vireille tuleminen 15.10.2019;Kaavaluonnos nähtävillä 25.2.-24.3.2020Kaavaehdotus nähtävillä 5.5.-4.6.2020Kaavan hyväksyminen 21.9.2020Kaava lainvoimainen 13.11.2020

Kaavan uusin vaihe
Kaava on saanut lainvoiman 13.11.2020

Kaavan kuvaus

Kaava-alueen nykytila
Suunnittelualueen pinta-ala on 5520 m² ja se on kokonaan yksityisessä omistuksessa. Suunnittelualueella sijaitsee 1967 valmistunut 10-kerroksinen asuinkerrostalo, jonka ensimmäiseen kerrokseen on toteutettu liiketilaa. Rakennuksen julkisivumateriaalina on käytetty vaaleaa hiekkakivitiiltä, mineriittilevyä, tummanruskeata puuta ja harmaata pystyuritettua betonia. Julkisivuissa on voimakas ikkunavyöhykkeiden muodostama nauhamainen ilme. Pysäköinti on toteutettu maantasoratkaisuna Kangasvuorentien varteen kerrostalon itä- ja länsipuolelle. Suunnittelualueelle on toteutettu kaksi tonttiliittymää Kangasvuorentieltä.

Kaavan tavoitteet
Asemakaavan muutos on käynnistynyt yksityisen maanomistajan hakemuksesta (7/2019). Hakija esittää asemakaavaa muutettavan siten, että se mahdollistaa täydennysrakentamista tontille.

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa laadukasta asumispainotteista täydennysrakentamista rakennetun infrastruktuurin ja hyvien palveluiden äärelle. Tavoitteena on uudisrakentamisen sovittaminen lähiympäristön rakennuskantaan ja kaupunkikuvaan siten, että rakentaminen jää alisteiseksi tontilla olevalle 10-kerroksiselle asuinkerrostalolle. Tavoitteena on varmistaa riittävien ja vehreiden sekä rakentamisesta ja pysäköinnistä vapaiden oleskelualueiden muodostuminen.

 

palaa alueen kaavoihin
palaa valitsemaan alueita

ylös