Kauppakatu 18, sijaintikartta

Kauppakatu 18, viistokuva suunnittelualueesta etelän suunnasta

01 / Kauppakatu 18, asemakaava

Kaavan perustiedot

Sijainti
Asemakaavan muutosalue sijaitsee Jyväskylän ydinkeskustassa Kauppakadun, Kilpisenkadun ja Vapaudenkadun rajaamalla alueella.

Kaavatunnus
tunnus: 01:176

Yhteyshenkilöt
Mauri Hähkiöniemi, KaavasuunnittelijaNana Pentti, Asemakaava-arkkitehtiTuula Janatuinen, Suunnitteluavustaja
Sähköpostiosoite muotoutuu periaatteella etunimi.sukunimi@jkl.fi (ei ääkkösiä)

Hyväksyvä taho
Kaupunginvaltuusto

Kaavan vaiheet

Kaavoitusprosessin tärkeät päivämäärät
Vireille tuleminen 11.06.2019;

Kaavan uusin vaihe
Asemakaavan muutos tuli vireille sanomalehti Keskisuomalaisen kuulutuksella 11.6.2019.

Kaavan kuvaus

Kaava-alueen nykytila
Suunnittelualueella Kauppakadun ja Kilpisenkadun kulmauksessa sijaitsee 1915 valmistunut neljäkerroksinen liike- ja toimistorakennus (Nordea), Kauppakadun varressa sijaitsee 1939 valmistunut neljäkerroksinen liike- ja toimistorakennus, Kilpisenkadun varressa sijaitsee 1992 valmistunut neljäkerroksinen toimistorakennus (Telia) ja Vapaudenkadun varressa sijaitsee 2002 valmistunut kuusikerroksinen toimistorakennus (Telia). Kulkuyhteys alueelle on Kilpisenkadulta. Pysäköintiä on toteutettu sisäpihalle maantasopysäköintinä sekä maan alle, johon kulku on P-Forumin kautta. Koko suunnittelualue on rakennettua, eikä alueella ole kasvillisuuspeitteisiä alueita.

Kaavan tavoitteet
Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa laadukasta asumispainotteista täydennysrakentamista ydinkeskustaan keskustan kehittämishankkeen ja keskustavision tavoitteiden mukaisesti. Keskeisenä tavoitteena on yhteensovittaa täydennysrakentaminen arvokkaaseen rakennettuun kulttuuriympäristöön ja kaupunkikuvaan. Asemakaavan muutoksessa tarkastellaan uudempien rakennusosien osittaista korvaamista uudisrakentamisella.

 

palaa alueen kaavoihin
palaa valitsemaan alueita

ylös