Jyväskeskus, viistokuva suunnittelualueesta idän suunnasta

Jyväskeskus, kaavamuutosalueen sijaintikartta

01 / Jyväskeskus, asemakaava

Kaavan perustiedot

Sijainti
Asemakaavan muutosalue sijaitsee Jyväskylän ydinkeskustassa Kauppakadun ja Asemakadun risteyksen länsipuolella ”kompassin” vieressä.

Kaavatunnus
tunnus: 01:177

Yhteyshenkilöt
Nana Pentti, Asemakaava-arkkitehtiTuula Janatuinen, Suunnitteluavustaja
Sähköpostiosoite muotoutuu periaatteella etunimi.sukunimi@jkl.fi (ei ääkkösiä)

Hyväksyvä taho
Kaupunginvaltuusto

Kaavan vaiheet

Kaavoitusprosessin tärkeät päivämäärät
Vireille tuleminen 11.06.2019;

Kaavan uusin vaihe
Asemakaavan muutos tuli vireille sanomalehti Keskisuomalaisen kuulutuksella 11.6.2019

Kaavan kuvaus

Kaava-alueen nykytila
Suunnittelualueella Kauppakadun varressa sijaitsee 1952 valmistunut neljäkerroksinen liike- ja toimistorakennus (Kauppakatu 29), Kauppakadun ja Asemakadun kulmauksessa sijaitsee 1955 valmistunut seitsemänkerroksinen liike- ja toimistorakennus (Kauppakatu 31) sekä 1992 valmistunut Jyväskeskuksen kauppa- ja viihdekeskus. Kulkuyhteys alueelle on Asemakadulta. Pysäköinti on toteutettu maan alle kahteen tasoon lähes koko tontin laajuisena. Koko suunnittelualue on rakennettua, eikä alueella ole kasvillisuuspeitteisiä alueita. Alueen länsiosassa kulkee koko korttelialueen läpikulun mahdollistava yleinen kevyen liikenteen yhteys, Telefoonikuja.

Kaavan tavoitteet
Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa laadukasta asumispainotteista täydennysrakentamista ydinkeskustaan keskustan kehittämishankkeen ja keskustavision tavoitteiden mukaisesti. Kohteen sijainti kaupallisessa keskustassa edellyttää hankkeen tutkimista hybridirakenteena, jossa liike-, toimisto- ja asumisen toiminnot yhdistyvät. Keskeisenä tavoitteena on yhteensovittaa täydennysrakentaminen arvokkaaseen rakennettuun kulttuuriympäristöön ja kaupunkikuvaan. Asemakaavan muutoksessa tarkastellaan uudempien rakennusosien korvaamista uudisrakentamisella.

 

palaa alueen kaavoihin
palaa valitsemaan alueita

ylös