Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

TSV-jätetaksa 2019

vaihtoehtoinen nimi: Kunnan toissijaiselle vastuulle kuuluva jätetaksa, Jyväskylä / Muurame
Selvennys: 1/2019



2 § Jätemaksun suorittamisvelvollisuus ja maksumuistutukset

Jätemaksun on velvollinen suorittamaan jätelain 80 §:n mukaisesti kiinteistön haltija tai muu jätteen haltija, jonka jätehuollon Mustankorkea Oy järjestää.

Maksuvelvollisella on oikeus tehdä jätemaksusta (jätelain 82 §:n mukaisesti) muistutus 14 päivän kuluessa laskun saamisesta jätehuoltoviranomaiselle. Lasku on jätelain 83 §:n mukaisesti maksettava muutoksenhausta huolimatta. Jos maksua muutoksenhaun johdosta alennetaan, palautetaan liikaa maksettu määrä korkoineen. Jos jätemaksua ei makseta viimeistään eräpäivänä, erääntyneelle määrälle on suoritettava jätelain 83 §:n mukaisesti korkoa siten kuin korkolaissa (633/1982) säädetään viivästyskorosta.

Maksamattomasta laskusta Mustankorkea Oy lähettää yhden maksuhuomautuksen, josta peritään viivästysmaksua 5,00 €. Tämän jälkeen perintä siirretään perintätoimiston hoidettavaksi. Maksamattomasta jätemaksusta veloitetaan perintälain (laki saatavien perinnästä, 513/1999) mukaiset perintäkulut. Jätemaksu on ulosottokelpoinen ilman erillistä päätöstä.

TSV-PALVELUN MAKSUT

3 § Tyhjennysmaksujen perusteet

Jäteastian tyhjennysmaksu muodostuu kuljetus- ja käsittelyosasta. Jätemaksut määräytyvät tyhjennettävän jäteastian tilavuuden, tyhjennyskertojen ja jätelajin perusteella. Tyhjennykset tehdään jätehuollon asiakasrekisteriin kirjatun, jätehuoltomääräysten mukaisen tyhjennysrytmin mukaisesti ja maksu määrätään kaikista näistä tyhjennyksistä tai tyhjennysyrityksistä. Mikäli jäteastia on jätteitä noudettaessa tyhjä, veloitetaan jätetaksan mukainen jäteastian tyhjennysmaksu.

Jätemaksua ei veloiteta, mikäli jäteastia on jäänyt tyhjentämättä Mustankorkea Oy:n tai kuljetusurakoitsijan laiminlyönnin vuoksi. Maksun saajan tulee ilmoittaa laiminlyönnistä Mustankorkea Oy:lle viipymättä 3 arkipäivän kuluessa.

Mustankorkea Oy:n tai kuljetusurakoitsijan laiminlyönniksi ei katsota seuraavia:
• Jäteastia on täytetty liian painavaksi tai jäteastiaan on laitettu sellaisia jätteitä, joita ei saa voimassa olevan lainsäädännön tai jätehuoltomääräysten perusteella laittaa kyseiseen astiaan.
• Jäteastialle johtava kiinteistön pihatie tai yksityistie on niin huonokuntoinen, ettei sitä ole turvallista ajaa jäteautolla.
• Tiellä tai jätteiden keräyspaikalla on jäteauton liikennöinnin tai jäteastian tyhjennyksen estäviä kulkuesteitä tai jäteastioita ei voida tyhjentää kiinteistöllä olevan esteen vuoksi.
• Jäteastiaa ei sen rikkinäisyyden tai jäätymisen tms. syyn vuoksi saada tavanomaisin toimenpitein tyhjennettyä.
• Jäteastiat eivät ole sovitulla keräyspaikalla, niitä ei löydetä tai ne eivät sovellu koneelliseen kuormaukseen.

Jäteastian tyhjennysyrityksestä veloitetaan jätetaksan mukainen jäteastian tyhjennysmaksu, mikäli jäteastian tyhjennys jää tekemättä edellä mainittujen tai muiden kiinteistöllä vallinneiden syiden vuoksi. Maksua ei kuitenkaan peritä, mikäli maksun saaja on ilmoittanut poikkeavasta tilanteesta Mustankorkea Oy:lle vähintään kahta viikkoa ennen tyhjennyspäivää.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje