Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Perusturvalautakunnan tehtäväalueen toimintasääntö 2019


Tunniste: 2019


Palvelujohtaja

- päättää käyttömaksuista ja hinnoittelusta, jos lautakunta on vahvistanut asianomaista maksua koskevat yleiset periaatteet.
- käyttää oman palvelualueensa palveluissa sovellettavan erityislainsäädännön mukaista toimivaltaa.
- palvelujohtaja voi delegoida toimivaltaansa edelleen viranhaltijoille ja toimihenkilöille näiden tehtäviin kuuluvissa erityislainsäädännön kysymyksissä.
- antaa viranomaiselta pyydetyt palvelualuetta koskevat kirjalliset vastineet, selitykset, lausunnot ja esitykset ellei muuten ole säädetty tai määrätty eikä asian laajuus tai vaikuttavuus edellytä perusturvalautakunnan päätöstä.
- vastaa palvelupäälliköitä ja palveluitaan koskeviin selvityspyyntöihin sekä muistutuksiin ja kanteluihin.

Palvelupäällikkö

- vastaa toiminnassaan tehtyjen palvelusopimusten toteutumisen seurannasta.
- antaa viranomaiselta pyydetyt palveluyksikköä koskevat kirjalliset vastineet, selitykset, lausunnot ja esitykset ellei muuten ole säädetty tai määrätty eikä asian laajuus tai vaikuttavuus edellytä perusturvalautakunnan päätöstä.
- vastaa alaisiaan ja palveluyksikkönsä toimintaa koskeviin koskeviin selvityspyyntöihin sekä muistutuksiin ja kanteluihin.

Puhevalta tuomioistuimissa
- Toimialajohtaja tai lakimies käyttää puhevaltaa perusturvalautakunnan tehtäväalueella tuomioistuimissa.

Muu viranhaltijoiden toimivalta:

- Terveydenhuoltolaissa tarkoitettuna vastaavana lääkärinä toimii toimialajohtajan nimeämä viranhaltija, joka täyttää laissa (laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä) asetetut kelpoisuusvaatimukset. Hänen poissa tai esteellisenä ollessaan laissa tarkoitettuna vastaavana lääkärinä toimii toimialajohtajan nimeämä sijainen.

- Terveydenhuoltolaissa tarkoitettu vastaava lääkäri vastaa sellaisiin toiselta viranomaiselta tulleisiin lääketieteellisiin selvityspyyntöihin, jotka eivät kuulu palvelujohtajien tai palvelupäälliköiden toimivaltaan.

- Sosiaalihuoltolaissa tarkoitettuna johtavana viranhaltijana toimii toimialajohtajan nimeämä viranhaltija, joka täyttää laissa (laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista) esitetyt kelpoisuusvaatimukset. Hänen poissa tai esteellisenä ollessaan laissa tarkoitettuna johtavana viranhaltijana toimii toimialajohtajan nimeämä sijainen.

5 § Voimaantulo

Tämä toimintasääntö tulee voimaan 1.1.2019.

<< edellinen sivu   

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje