Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän nuorisovaltuuston säännöt 2018


Selvennys: 10/2018


7 § Hallitus

Nuorisovaltuustolla on hallitus, jonka ensisijaisena tehtävänä on valmistella asioita nuorisovaltuuston kokouksiin.

Hallituksessa on vähintään neljä (4) ja enintään seitsemän (7) jäsentä. Hallitukseen kuuluvat nuorisovaltuuston puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, varasihteeri, tiedottaja, somevastaava sekä kouluyhteistyövastaava.

Puheenjohtaja kutsuu hallituksen koolle seitsemän (7) vuorokautta ennen kokousta. Hallituksen kokoukset ovat päätösvaltaisia, kun vähintään neljä hallituksen jäsenistä on paikalla.

Nuorisovaltuusto voi erottaa hallituksen jäsenen, mikäli katsoo tämän laiminlyöneen luottamustointaan. Hallitus voi esittää hallituksen jäsenen erottamista, josta nuorisovaltuusto tekee kokouksessaan päätöksen. Mikäli hallituksen jäsen eroaa tai hänet erotetaan hallituksesta, nuorisovaltuuston tulee valita kokouksessaan hänen tilalleen uusi henkilö hallitukseen.
Hallituksella on oikeus ottaa kantaa nuorisovaltuuston nimissä. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että nuorisovaltuutettuja tiedotetaan asiasta ennen kannan julkistamista ja heillä on mahdollisuus kommentoida ja esittää muutoksia kannanottoon.

Hallituksen kokouksissa on kaikilla nuorisovaltuuston jäsenillä puhe- ja läsnäolo-oikeus.

Hallituksen kokouksiin voidaan kutsua asiantuntijoita ja virkamiehiä, joilla on kokouksessa puhe- ja läsnäolo-oikeus.

8 § Työryhmät

Nuorisovaltuusto kokoontuu viikko valtuuston kokouksen jälkeen tiistaisin työskentelemään edellisessä kokouksessa päätettyjen asioiden tiimoilta. Valtuustosta valitaan kiinnostuneet valtuutetut hoitamaan tiettyä projektia tarpeen mukaan, jotka muodostavat ryhmän. Ryhmä työskentelee yhdessä niin kauan kunnes projekti on saatu valmiiksi. Tämän jälkeen ryhmä hajoaa ja seuraavassa työryhmätiistaissa valtuutetut valitaan hoitamaan taas uusia projekteja.

9 § Nuorisovaltuuston edustajana toimiminen

Jokainen nuorisovaltuutettu edustaa omaa mahdollista taustatahoaan, nuorisovaltuustoa ja Jyväskylän kaupunkia. Nuorisovaltuusto voi tarvittaessa äänestää keskuudestaan edustajan tapahtumaan, toimielimeen tai työryhmään. Nuorisovaltuutettu sitoutuu hoitamaan edustustehtävänsä hyvin ja antaumuksella.

Kauden päätteeksi hallitus voi myöntää osallistumistodistuksen, mikäli valtuutettu on toiminut aktiivisesti kauden ajan.

10 § Osallisuuskasvatuksen koordinaattorit

Nuorisovaltuuston tukena ja apuna toimivat osallisuuskasvatuksen koordinaattorit. Heidän tehtävinään
on auttaa nuorisovaltuustoa toimimaan. Tärkeää on kannustaa ja neuvoa, mutta osallisuuskasvatuksen koordinaattorit eivät ohjaile tai tee nuorisovaltuuston päätöksiä. Osallisuuskasvatuksen koordinaattorit vastaavat nuorisovaltuuston rahaliikenteestä nuorisovaltuustoa avoimesti informoiden.

11 § Nuorisovaltuuston viestintä

Nuorisovaltuuston viestintä on avointa ja vuorovaikutukseen ja osallistumiseen kannustavaa.

Esityslistat, pöytäkirjat, julkilausumat sekä muut asiakirjat löytyvät nuorisovaltuuston nettisivuilta. Tiedottaja tekee mediatiedotteen ennen ja jälkeen nuorisovaltuuston kokouksen sekä tarpeen vaatiessa.

12 § Sääntöjen muuttaminen

Nuorisovaltuuston säännöt vahvistaa kaupunginhallitus, jolle nuorisovaltuusto voi tehdä esityksen sääntöjen muuttamisesta. Esitykset sääntöjen muuttamisesta on tehtävä siihen hallituksen kokoukseen, joka valmistelee seuraavan Jyväskylän nuorisovaltuuston kokouksen. Esitys muutoksesta tehdään kaupunginhallitukselle, jos sitä kannattaa enemmistö läsnä olevista nuorisovaltuutetuista.

<< edellinen sivu   

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje