Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Hallintosääntö (2015/1)


Tunniste: 2015/1



I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET

1 § Säännön soveltamisala

Kaupungin hallinto järjestetään tässä hallintosäännössä määrätyllä tavalla. Hallintosäännössä on kaupunginvaltuustoa, kaupunginhallitusta sekä lautakuntia ja johtokuntia koskevia määräyksiä. Säännössä määrätään myös kaupungin palvelu- ja hallinto-organisaatiosta, päätöksenteko- ja kokousmenettelystä, talouden hoidosta, talouden ja hallinnon tarkastuksesta sekä henkilöstöstä.

Hallintosäännön lisäksi kaupunginvaltuuston työjärjestys ja luottamushenkilöiden palkkiosääntö ohjaavat toimielinten toimintaa. Liikelaitosten toiminnasta määrätään niitä koskevissa johtosäännöissä. Lisäksi voidaan antaa muita ohjeita tai sääntöjä, jotka ovat toissijaisia tähän hallintosääntöön nähden.

Viranomaistoimivallasta määrätään lautakuntien hyväksymissä toimintasäännöissä.
Konsernihallinnon toimintasäännön hyväksyy kaupunginhallitus. Viranomaistoimivallalla tarkoitetaan toimielinten ja viranhaltijoiden lakiin perustuvaa oikeutta päättää kuntalaisen ja kunnan jäsenen oikeuksista ja velvollisuuksista.

Toimintasäännöllä on johtosäännön asema, jos laki edellyttää viranomaisen toimivallan määrittämistä johtosäännössä.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje