Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Ympäristönsuojelumääräykset (2013)

vaihtoehtoinen nimi: Jyväskylän kaupungin ympäristönsuojelumääräykset
Tunniste: 2013



1 LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET
1 § Soveltamisala ja tavoite

Ympäristönsuojelulain 86/2000 täytäntöön panemiseksi on Jyväskylän kaupungissa noudatettava näitä ympäristönsuojelumääräyksiä. Määräykset ovat voimassa koko kunnan alueella. Määräykset koskevat muuta kuin ympäristönsuojelulain nojalla luvanvaraista tai ilmoitusvelvollista toimintaa taikka puolustusvoimien toimintaa.

Ympäristönsuojelumääräysten tavoitteena on paikalliset olosuhteet huomioon ottaen
ehkäistä ympäristön pilaantumista.

2 § Ympäristönsuojelumääräysten valvonta

Ympäristönsuojelumääräysten noudattamista valvovat rakennus- ja ympäristölautakunnan alaiset viranhaltijat.

3 § Määritelmiä

Yleinen alue

Yleisellä alueella tarkoitetaan asemakaavassa katualueeksi, toriksi, liikennealueeksi, virkistysalueeksi tai näihin verrattavaksi alueeksi osoitettua, kunnan, valtion tai muun julkisyhteisön toteutettavaksi tarkoitettua aluetta.

Taajaan rakennettu alue

Taajaan rakennetulla alueella tarkoitetaan rakennettuja asemakaavoitettuja alueita.

Haja-asutusalue

Haja-asutusalueella tarkoitetaan asemakaava-alueen ulkopuolelle jääviä alueita.

Pohjavesialue

Pohjavesialueella tarkoitetaan ympäristöhallinnon luokittelemia yhdyskunnan vedenhankinnan kannalta tärkeitä (I luokan), vedenhankintakäyttöön soveltuvia (II luokan) tai muita (III luokan) pohjavesialueita.

Ranta-alue

Ranta-alueella tarkoitetaan jokeen, järveen, lampeen tai vastaavaan vesistöön rajoittuvaa maa-aluetta, joka ulottuu 50 metrin etäisyydelle keskivedenkorkeuden mukaisesta rantaviivasta.

Jäte

Jätteellä tarkoitetaan ainetta tai esinettä, jonka sen haltija on poistanut, aikoo poistaa käytöstä tai on velvollinen poistamaan käytöstä.

Jätevesi

Jätevedellä tarkoitetaan vesikäymälöistä, keittiöistä, pesutiloista ja niitä vastaavista tiloista ja laitteista peräisin olevaa sekä ominaisuuksiltaan ja koostumukseltaan vastaavaa muualta tulevaa jätevettä.

Jätevesiliete

Jätevesilietteellä tarkoitetaan jätevesistä saostussäiliöissä, pienpuhdistamossa tai muussa käsittelyssä muodostuvaa laskeutuvaa tai kelluvaa ainesta, joka voidaan erottaa jätevedestä omana jakeenaan.

Jäteveden vähimmäispuhdistustason vyöhyke
Jäteveden vähimmäispuhdistustason vyöhykkeellä tarkoitetaan vesihuoltolaitoksen toiminta-alueen ulkopuolisia alueita, joilla talousjätevesistä aiheutuva ympäristökuormitus ja -vaikutus on vähäistä eikä alueella ole jätevesien vaikutuspiirissä herkästi pilaantuvia kohteita. Vähimmäispuhdistustason alueella jätevesijärjestelmän puhdistustehon tulee täyttää valtioneuvoston asetuksen (209/2011) 3 § vaatimukset.

Jäteveden tiukempi puhdistustason vyöhyke
Jäteveden tiukemman puhdistustason vyöhykkeeseen kuuluvat pohjavesialueet, alle 150 metrin etäisyydellä vesistöjen rannasta olevat alueet. Tiukemman puhdistustason alueella jätevesijärjestelmän puhdistustehon tulee täyttää valtioneuvoston asetuksen (209/2011) 4 § vaatimukset.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje