Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Tietohallinnon toimintasääntö


2§ Tietohallinnon ohjausryhmä

Kaupunginjohtaja nimittää kaupunkikonsernin tietohallinnon ohjausryhmän, jonka tehtävänä on valvoa tietohallintostrategioiden valmistelua ja noudattamista sekä määritellä kaupunkikonsernin tietohallinnon keskeisimmät tavoitteet budjetointia varten.


3§ Esimiehen yleiset tehtävät

Tietohallintojohtaja

- johtaa ja kehittää yksikkönsä toimintaa

- vastaa yksikkönsä tehtävä- ja vastuualueelle asetettujen tulos- ja palvelutavoitteiden toteutumisesta sekä valvoo talousarvion ja määrärahojen käyttösuunnitelman toteutumista ja huolehtii osaltaan toiminnallisesti ja taloudellisesti tarkoituksenmukaisesta yhteistyöstä toimialan muiden tehtävä- ja vastuualueiden kanssa

- huolehtii osaltaan siitä, että toimialan taloussuunnitelmaa, talousarviota, käyttösuunnitelmaa ja muuta suunnittelua sekä tilinpäätöstä ja toimintakertomusta koskevat esitykset asianmukaisesti valmistellaan

- huolehtii johtamista palvelevien raporttien toimittamisesta alaisensa toiminnan osalta

- ohjaa alaisensa tehtävä- ja vastuualueen kehittämis- ja koulutustoimintaa sekä

- vastaa yhteistoimintamenettelyn soveltamisesta alaistaan henkilöstöä koskevissa asioissa.


4§ Hallintosäännön nojalla määräytyvä kaupungin taloutta
koskeva päätösvalta

Liiketoimintatoimialan toimialajohtaja hyväksyy talousarvioon perustuvat käyttösuunnitelmat.

Tietohallintojohtaja ratkaisee vastuualueellaan asiat, jotka koskevat

- suunnittelu-, urakka- ja hankintasopimusten tekemistä sekä irtaimiston hankintaa kaupunginhallituksen vahvistamien perusteiden mukaan ja

- palvelusten, töiden ja tuotteiden hinnoittelua ja myyntiä sekä käyttömaksujen määräämistä kaupunginhallituksen vahvistamien perusteiden mukaisesti.


5§ Hallintosäännön nojalla määräytyvä henkilöstöä koskeva päätösvalta

Henkilöstöä koskeva päätösvalta määräytyy hallintosäännön 4 luvun mukaisesti kuitenkin seuraavin tarkennuksin:

Tietohallintojohtajan valitsee kaupunginjohtaja. Muut johtavassa, siihen rinnastettavassa ja itsenäisessä asemassa olevat vakinaiset viran- ja toimenhaltijat valitsee liiketoimintatoimialan toimialajohtaja. Tietohallintojohtaja valitsee muun henkilökunnan.

Sijaisen määräämistoimivalta on lähimmällä esimiehellä. Sijaisella ovat samat toimivaltuudet kuin viran/toimen vakituisella haltijalla, ellei toisin ole määrätty.

Viran ja toimen väliaikaisen hoitajan valitsee viranomainen, joka valitsee ko. virkaan tai toimeen.

Työtehtäviin liittyvistä ulkomaanmatkoista päättää tietohallintojohtajan osalta liiketoimintatoimialan toimialajohtaja. Tietohallintojohtaja päättää alaistensa työtehtäviin liittyvistä ulkomaanmatkoista.


6§ Hankintaohjeen nojalla määräytyvä päätösvalta

Tietohallintojohtaja päättää alle 100 000 euron suuruisista tietohallinnon hankinnoista.


7§ Siirretyn päätösvallan edelleen siirtäminen

Tietohallintojohtaja voi delegoida hänelle kuuluvaa päätösvaltaa edelleen alaisilleen viran- tai toimenhaltijoille, mikäli toisin ei ole säädetty.


8§ Asiakirjojen allekirjoittaminen

Päätökset ja sopimukset, jotka henkilö tekee hänelle annetun päätösvallan nojalla, allekirjoittaa asianomainen päätöksentekijä.

Tietohallintojohtaja allekirjoittaa oman yksikkönsä osalta sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat. Valmistelua koskevia asiakirjoja allekirjoittavat asioiden valmistelijat.

9§ Voimaantulo

Tämä toimintasääntö tulee voimaan 1.2.2007.

<< edellinen sivu   

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje