TAITO ELÄÄ –HISTORIA

Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n 90-vuotisen toiminnan kunniaksi julkaistiin vuoden 2003 lokakuussa Taito elää, Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry: yhdeksän vuosikymmentä –historia. Historian on kirjoittanut filosofian maisteri Irene Ylönen Jyväskylän yliopistosta. Taito elää –teos kertoo liiton vankasta historiasta, joka on aina ollut läheisesti sidoksissa kunkin aikakauden suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin sekä näiden muutoksiin. Lisäksi historia valottaa liiton monipuolista nykyisyyttä ja antaa viitteitä tulevaisuuteen. Taito elää –teoksessa paneudutaan laajaan ja moniulotteiseen käsityön ja kotiteollisuuden historiaan Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n näkökulmasta.

Historia on syntynyt yhteistyönä kirjoittajan, käsi- ja taideteollisuusliiton, Suomen käsityön museon, Jyväskylän yliopiston edustajien kesken. Teoksen kustansi Akatiimi Oy.

 

 

TAITO ELÄÄ –PIENOISNÄYTTELY

Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n juhlavuoden kunniaksi Suomen käsityön museolla järjestettiin Irenen Ylösen kirjoittamaan historiaan perustuva pienoisnäyttely. Näyttely oli avoinna 1.7.2003 – 14.9.2003.

TAITO ELÄÄ –näyttely koostui historian kirjasta poimituista kuvista ja teksteistä sekä liiton historiaan liittyvistä esineistä. Esillä oli joitakin Tarinatuotteita ja muita käsi- ja taideteollisuusliiton järjestämien tuotekilpailujen tuotteita. Lisäksi näyttelyssä oli mahdollisuus lukea Käsi- ja taideteollisuusliiton julkaisemia lehtiä, Kotiteollisuutta ja Taito –lehteä, vuosikymmenten varrelta.